Ernstige smog in hoofdstad van Bangkok, de stadsgouverneur adviseert bewoners om buitenshuis ademhalingsmaskers te dragen

BANGKOK:- De autoriteiten van de hoofdstad hebben er bij de inwoners op aangedrongen om vanuit huis te werken en buiten ademhalingsmaskers te dragen, aangezien de luchtverontreiniging in de hoofdstad verslechtert. 

Inwoners moeten indien mogelijk vanuit huis werken, of overstappen van persoonlijke voertuigen naar openbaar vervoer als ze moeten pendelen, zo vertelde de gouverneur van Bangkok, Khun Chadchart Sittipunt, in een verklaring. 

De autoriteiten zullen proberen activiteiten die stofdeeltjes veroorzaken, zoals verbranding buitenshuis, constructie en verbranding van vrachtwagenmotoren, te beheersen, voegde hij eraan toe. De luchtkwaliteit in de hoofdstad bevindt zich sinds het weekend grotendeels op een ongezond niveau, waarbij autoriteiten waarschuwen dat de gevaarlijke stofdeeltjes, bekend als PM2.5, later deze week opnieuw veilige niveaus kunnen overschrijden. 

Hoewel de luchtkwaliteit in de stad momenteel matig is, zal deze volgens de IQAir-monitoringtool van AirVisual vanaf donderdag afglijden naar ongezonde niveaus. 

Bangkok en andere Thaise steden hebben de afgelopen jaren te kampen gehad met een slechte luchtkwaliteit, waarbij de vervuiling in het droge seizoen rond december tot februari erger werd.

De autoriteiten zullen de vervuilingsniveaus in Bangkok vanaf nu tot eind februari “intensief monitoren”, zo zei Khun Chadchart. Voorlopig moeten de scholen in de stad gewoon open blijven, zei hij. Sommige steden in de noordelijke regio en die in de buurt van Bangkok vochten woensdagochtend tegen een ongezonde luchtkwaliteit, zo bleek uit officiële gegevens. 

Bangkok en 23 andere provincies staan ​​volgens het ministerie van Volksgezondheid op de lijst van steden met hoge niveaus van PM2.5. Volgens Opas Karnkawinpong, secretaris van het gezondheid’s ministerie, zullen de gezondheidsautoriteiten in alle 77 provincies de PM2.5-niveaus nauwlettend in de gaten houden en noodoperatiecentra openen in elke provincie waar ongezonde metingen langer dan drie dagen aanhouden. 

Het aantal patiënten met aan vervuiling gerelateerde ziekten in lokale ziekenhuizen is meer dan verdubbeld tot bijna 213.000 deze week, van ongeveer 96.000 vorige week, als gevolg van de verslechterende luchtkwaliteit, zei dr. Opas.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: Bangkok Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!