De privéziekenhuizen laten nogmaals weten, géén restituties inzake het Moderna te verlenen

BANGKOK:- Dr. Chalerm Hanpanich, voorzitter van de Vereniging van particuliere ziekenhuizen stelt zich op het standpunt: eens gegeven, blijft gegeven. De aangesloten privéziekenhuizen zullen geen restitutie verlenen aan klanten die het Covid-19 Moderna-vaccin hebben gereserveerd dit nadat de importeur ZP Therapeutics gisteren had aangekondigd dat de aankomst van het vaccins in november zou beginnen.

“Wel kunnen de klanten kunnen de vaccinatie echter verzetten naar een latere datum, of het recht overdragen aan een andere persoon”, voegde hij eraan toe.

ZP Therapeutics zei gisteren in de verklaring dat ze verwachten dat 1,9 miljoen doses van het Covid-19-vaccin Moderna in het vierde kwartaal van 2021 in Thailand zullen aankomen. Op basis van het laatste schema van Moderna zal de levering naar verwachting in november beginnen om 100.000 tot  300.000 doses per week.  De resterende 6,8 miljoen doses zullen naar verwachting in het eerste kwartaal van 2022 worden afgeleverd.

“Veel mensen hebben geweigerd een derde injectie of booster-injectie te krijgen van andere vaccins die door de overheid zijn verstrekt, omdat ze liever wachten op het Moderna-vaccin”, aldus Chalerm.  “Ik zou u nu aanraden om nu de booster-injectie te krijgen en je Moderna-injectie te verplaatsen naar een latere datum, omdat de Vereniging niet zeker weet of er een vertraging in de levering zal zijn.”

 “Het voordeel van Moderna-vaccin is dat het kan worden verstrekt aan kinderen van 12-17 jaar.  Bovendien zal een booster-injectie een vereiste zijn voor Covid19 preventie in 2022”, voegde hij eraan toe.

Moderna behoort tot de topkeuzes van alternatieve Covid-19-vaccins in Thailand, met privéziekenhuizen die sinds juli boekingen voor de prik nemen tegen een startprijs van 1.650 Baht per dosis.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!