Drie politieagenten gedood, vier gewond bij afzonderlijke incidenten in het diepe zuiden van Thailand

NARATHIWAT:- Drie politieagenten kwamen gisteren in twee afzonderlijke incidenten in de onrustige zuidelijke provincie Narathiwat om het leven.

Twee politieagenten werden gedood en vier anderen raakten gewond toen een pick-up waarin ze reisden, werd opgeblazen door een explosief dat op afstand tot ontploffing was gebracht, waarschijnlijk door opstandelingen in het district Janae.

Bij een afzonderlijk incident, in het Bajoh-district van Narathiwat, werd een paramilitaire ranger neergeschoten en dodelijk gewond door een vermoedelijke opstandeling toen hij een schuilplaats in de jungle naderde.

De politie verklaarde dat het explosief werd begraven in een afvoerleiding onder een weg in Ban Nam Won, in het subdistrict Chang Phuek in het district Janae, door opstandelingen.  Toen een konvooi van twee pick-up trucks, met daarin meerdere politieagenten, de plek passeerde, brachten de opstandelingen het apparaat tot ontploffing.

 De explosie raakte één van de pick-ups, waarbij twee politieagenten om het leven kwamen en vier anderen gewond raakten.  Alle zes slachtoffers werden met spoed naar het districtsziekenhuis van Janae gebracht.

In het Bajoh-district werd een Marine Special Operations-eenheid naar het bos gestuurd, in dorp 6 van het subdistrict Barae Tai, nadat de marinebasis een tip had ontvangen van een dorpeling dat enkele opstandelingen daar hun toevlucht zochten.

Toen de eenheid de schuilplaats naderde, openden de opstandelingen het vuur met automatische wapens, waarbij ze een ranger dodelijk verwondden, die later stierf in het provinciale ziekenhuis.

Er werd inmiddels versterking ter plaatse gestuurd om de opstandelingen op te sporen, het vermoedelijk om ongeveer zes opstandelingen.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Vertaling: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Thaise PBS

Eén gedachte over “Drie politieagenten gedood, vier gewond bij afzonderlijke incidenten in het diepe zuiden van Thailand”

  1. Laat de Prayut dergelijke dingen allemaal gebeuren zonder reactie. Waarom schakelt hij het leger niet in om eens definitief komaf te maken daar ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!