Er moet in Thailand als de sodeju een wet komen om de marihuana consumptie onder controle te krijgen 

BANGKOK:- De regering moet dringend een wet uitvaardigen om het gebruik van marihuana te controleren, omdat het panel dat de reguleringswet van het ministerie van Volksgezondheid doorlicht, te traag is, zo verklaarde senator Sawangarn.

Tijdens het Senaatsdebat deze week wees senator Somchai Sawangarn erop dat het te laat zou zijn als de regering wacht op de inwerkingtreding van de reguleringswet.  Hij wees er ook op dat de doorlichtingscommissie vier keer is bijeengekomen, maar dat zij tijdens de beraadslaging geen details van het wetsvoorstel op tafel hebben gelegd.

“Als we wachten tot het wetsvoorstel wordt aangenomen, zal de decriminalisering van het gebruik van marihuana zonder een wet om te reguleren, zal dat een ernstige impact hebben op de samenleving”, zei Somchai.

Hij ondersteunde zijn bezorgdheid door een recent rapport van het Koninklijk College van Kinderartsen te citeren, waarin stond geschreven dat zes kinderen tussen de drie en 17 jaar oud waren behandeld omdat ze ziek van koekjes met cannabis werden.

Hij zei dat de kinderen de koekjes aten zonder te weten dat ze cannabis bij zich hadden, omdat er geen samenstelling’s etiket bij de verpakking zat.

Daarom adviseerde Somchai de regering om het wetsvoorstel over het gebruik van marihuana , opgesteld door Palang Pracharath MP Phansiri Kulanartsiri, te gebruiken als een belangrijk ontwerp voor het uitvaardigen van een uitvoerend decreet.

“Ik ben niet tegen de decriminalisering van marihuana voor medisch gebruik”, zei Somchai.  “Maar ik ben tegen het gratis gebruik van marihuana zonder een wet om het te reguleren.  Er zou in ieder geval een gereguleerde stof van gemaakt moeten worden, zoals oplosmiddelen om ‘lijmsnuiven’ door tieners te voorkomen.”

Hij voegde eraan toe dat hij enkele gemakswinkels heeft bekeken en heeft ontdekt dat veel producten met cannabis-ingrediënten vrij verkrijgbaar zijn.

 “Hoewel de winkels posters hebben opgehangen dat zwangere vrouwen en jongeren onder de 18 jaar deze producten niet mogen gebruiken, baart de gemakkelijke beschikbaarheid mij zorgen”, zo voegde hij eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!