De gouverneur van Bangkok wilt een lening om uniformen voor de verkennerij aan te schaffen 

BANGKOK:- Nadat het ministerie van Binnenlandse Zaken voor provincies de order had uitgegeven om aan arme kinderen padvinders- en meisjesgidsuniformen uit te delen, liet gouverneur Chadchart Sittipunt weten, dat er wel geld beschikbaar moet komen om de weggeefactie te financieren.

Khun Chadchart reageerde daarmee op de order van minister van Binnenlandse Zaken, Khun Suthipon Julacharoen.

De minister gaf provinciegouverneurs de opdracht om samen met lokale onderwijsautoriteiten om schoolkinderen in nood te zoeken en hen gratis uniformen te verstrekken.

De padvinderij in Thailand maakt deel uit van het curriculum voor zowel meisjes als jongens en uniformen zijn kostbaar voor veel ouders omdat ze zijn gemaakt van een specifieke stof met talloze decoratieve spelden en insignes.

Één veelgehoorde klacht van de gezinnen was, dat ze doodgewoon géén Baht beschikbaar hebben te midden van de huidige economische tegenspoed.

“Het is een bevel, dus moeten we nu eenmaal opvolgen, zo zei de gouverneur van Bangkok.

Gouverneur Chadchart zei dat hij begreep dat de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) wel geld tot haar beschikking heeft om schooluniformen te kopen om weg te geven aan kinderen in nood, maar schooluniformen zijn echter goedkoper dan scout- of gidsuniformen.

Khun Chadchart meent dat een belangrijker punt om te overwegen was of verkenners- en gidsuniformen nog steeds relevant zijn, aangezien verkennerscursussen de nadruk leggen op het trainen van kinderen in discipline.

 “Als we denken dat [de uniformen voor verkenners en gidsen] duur zijn, moeten we ons misschien afvragen of het geld om ze te kopen misschien beter aan iets nuttigs kan worden besteed”, zei hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Varuth Hirunyatheb
Content: Olleke Bolleke in Bangkok  
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!