Er liggen nieuw strengere regels voor rijders van zware motoren in Thailand op de plank

BANGKOK:- Het departement van landvervoer heeft nieuwe criteria voor grote motorrijders bedacht, waarbij het aanvragen van een zwaar motorrijbewijs, de aanvrager  een medische verklaring moet overleggen.

Khun Yongyut Nakdaeng, directeur van het departement zei dat de ministeriële regeling over de aanvraag, afgifte en verlenging van rijbewijzen vereist dat grote motorrijders meer training en examens moeten krijgen.

Medische certificaten voor het aanvragen en verlengen van het rijbewijs moeten aantonen dat de bestuurder géén aangeboren ziekten of symptomen heeft die medische professionals onveilig achten om te rijden.

Het departement zou samenwerken met de Medische Raad van Thailand om de ziekten of symptomen te definiëren waarvan grote motorrijders moeten bewijzen dat ze deze niet hebben, aldus Khun Yongyut.

Naast de verboden ziekten in de oude regeling zijn nieuwe verboden ziekten die worden overwogen epilepsie, diabetes, hoge bloeddruk, bipolaire stoornis, autisme en een lengte van minder dan 90 centimeter.

De medische certificaten zijn van toepassing op de aanvraag en verlenging van alle soorten rijbewijzen — voor personenauto’s, motorfietsen en openbare voertuigen. Er worden momenteel trainingen en tests voor grote motorrijders geformuleerd, zei hij.

De Thaise regering voerde de regels op omdat de voertuigen een hoog risico op verkeersongevallen met zich meebrachten, zo verklaarde hij.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!