Er is méér frictie ontstaan met de strandverkopers op Jomtien Beach in Pattaya

PATTAYA:- Er is meer geschil ontstaan ​​tussen strandgangers en verkopers op Jomtien Beach in het zuiden van Pattaya.  Een foto die eerder deze week op de Facbeook-pagina Footpath Thai Style werd geplaatst, deed alarmbellen rinkelen over het gebrek aan loopruimte op het strand.  Op de foto is te zien dat het strand druk is door straatverkopers en andere strandgangers.

In april had de Tessekit Politie van Pattaya de verkopers van het strand gereorganiseerd om toeristen meer ruimte te geven om van de strandvibes te genieten nadat ze klachten hadden ontvangen dat voedselkarren het verkeer en parkeerplaatsen langs het strand blokkeerden.

Na onderzoek van het gebied ontdekte de politie dat verkopers hun voedselkarren en -apparatuur parkeerden om de ruimte te reserveren om ’s avonds eten en drinken te verkopen, wat het verkeer blokkeerde en zwerfvuilproblemen veroorzaakte.  Volgens het proces-verbaal waren er enkele voedselkarren en -apparatuur in beslag genomen en zijn de verkopers beschuldigd van het overtreden van de Wet op de openbare reinheid.

Maar 2 maanden later zeggen strandgangers dat het probleem alleen maar erger wordt, waarbij bijna al het strand wordt ingenomen door zitplaatsen en verkopers.  De nieuwe burgemeester van Pattaya, Khun Poramase Ngampiches, heeft beloofd dit een van zijn eerste prioriteiten te maken om een ​​middenwegoplossing te vinden.

Poramese verklaarde eerder deze week dat hij weet hoe gevoelig de kwestie ligt.  Hij zei dat hij het perspectief van de verkopers begreep, van wie velen al twee jaar worstelen om winst te maken als gevolg van Covid-19-beperkingen en eerdere strandsluitingen.

Hij zei echter ook dat het nooit de bedoeling was dat het strand volledig door verkopers in beslag genomen werd, waardoor potentiële strandgangers zouden worden weggejaagd.  Poramese voegde eraan toe dat hij wist dat de populariteit van het strand enorme verkeersproblemen heeft veroorzaakt in Na Jomtien, waardoor de lokale bevolking wordt afgeschrikt op een plek die voorheen bekend stond om zijn rust en stilte.

Poramese is van plan om met mensen van beide kanten van de kwestie te spreken om een ​​oplossing voor te stellen, maar hij heeft geen specifiek tijdsbestek gegeven.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand 
Bron: Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!