Buurvrouw in Noordoost-Thailand eist van acht minderjarige kinderen 24.000 baht voor het stelen van een tros bananen

BURIRAM:- Acht kinderen in deze provincie van tussen de vijf en twaalf jaar oud kregen een boete van elk 3.000 euro nadat ze een tros bananen hadden gestolen bij een vriend thuis hadden opgegeten.

De ouders van de kinderen meldden de kwestie aan de media in de hoop genade voor de kinderen te zoeken. Ouders vertelden de pers dat de 33-jarige vrouw, genaamd Kung, een klacht had ingediend bij de politie dat de kinderen inbraken in haar huis, haar eigendommen vernielden en een tros bananen uit haar keuken hadden gestolen.

Kung eiste dat elk gezin haar 3.000 baht zou betalen als compensatie. De totale compensatie bedroeg 24.000 baht. Elke ouder vond het teveel voor een tros bananen. Kung stemde ermee in om de compensatie te verlagen tot 2.000 baht per persoon, maar de ouders vinden het nog steeds te veel.

Sommige ouders betaalden de compensatie om de kwestie te beëindigen, terwijl anderen de boete negeerden omdat ze vonden dat deze oneerlijk was.

De vader van een vijfjarige jongen vertelde de media dat hij weigert de boete te betalen omdat zijn kind pas vijf jaar oud is en het huis van Kung niet is binnengegaan zoals zij beweerde.

Channel 3 meldde dat Kung geen enkele aanklacht of compensatie zal laten vallen. Ze onthulde dat ze een compensatie ontving van vier kinderen, maar dat de andere kinderen nog niet betaald hebben. Ze benadrukt dat die mensen een lesje moeten leren.

Olleke Bolleke in de Isaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!