Engelsman in zijn huis in pattaya gearresteerd nadat hij naar verluidt meerdere keren met een pistool in de lucht zou hebben geschoten

~NIEUWSFLITS~

PATTAYA:- Volgens de politie van Pattaya is gisteravond een Brits staatsburger gearresteerd na wat werd beschreven als een confrontatie van enkele uren met de verdachte en die naar verluidt meerdere keren met een pistool in de lucht geschoten had.

Het incident vond gisteravond rond 19.00 uur in het Palm Oasis Village in de buurt van Soi 9 van de Thepprasit Road plaats. 

Kolonel Thanawut Chongjira van de stadspolitie van Pattaya, die over deze schietpartij verwittigd werd, snelde hoogst persoonlijk naar de Thepprasit Road, maar omdat de verdachte Engelsman niet meewerkte, trommelde de kolonel al ras een peloton van ongeveer 50 politieagenten op. 

Volgens de huishoudsters, de 36-jarige Thanasiri Duangkwan en de 38-jarige Pornthip Sophonthawinpong, had de verdachte verschillende schoten in de lucht afgevuurd, waardoor zowel buren als bewoners en personeel van het huis werden opgewchrikt.

Volgens Kolonel Thanawut Chongjira, zou de 44-jarige verdachte man Alexander Michael Gerasimidis heten, een Brits staatsburger.  De verdachte loste naar verluidt ten minste vier schoten met een vuurwapen in de lucht en sloot zichzelf vervolgens op in zijn huis nadat de politie arriveerde, wat ertoe leidde dat meer dan vijftig man van de politie van Pattaya en speciale eenheden arriveerden om op de situatie te reageren.

Volgens de huishoudsters ontstond het incident door een ruzie met een Thaise vrouw, die niet bij naam werd genoemd.  De vrouw zou schade hebben toegebracht aan één  van de voertuigen van mister Gerasimidis, waardoor een ruzie ontstond en vervolgens verschillende schoten in de lucht werden gelost.  Dit leidde tot een oproep aan de politie van Pattaya, hoewel het nog onduidelijk is wie er heeft gebeld.  De huishoudsters verklaarden ook dat de verdachte dronken was.

Kolonel Thanawut Chongjira verklaarde dat het meer dan twee uur duurde om de verdachte aan te houden, die aanvankelijk werd omschreven als “niet meewerkend”.  De verdachte gaf zich uiteindelijk echter over en werd achter de tralies van het politiebureau gezet

Het is vooralsnog onduidelijk of de heer Gerasimidis de beschuldigingen heeft bekend, of dat hij op dit moment een advocaat heeft gekregen.

De politie van Pattaya onderzoekt op dit moment nog mogelijke juridische aanklachten, volgens een verklaring vanKolonel Thanawut Chongjira.

Olleke Bolleke in Pattaya zal verdere updates over dit incident verstrekken als deze door de politie van Pattaya worden verstrekt.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News

Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!