De gouverneur Chonburi beveelt de tijdelijke sluiting van drie markten in Pattaya en twee bedrijven in Banglamung en Si Racha aan

~STADSNIEUWS~

PATTAYA:- De gouverneur van Chonburi, Phakkhrathon Thianchai, beval gisteravond 2 juli 2021 de sluiting van twee bedrijven in Banglamung en Si Racha. Ondertussen zijn drie markten in Pattaya tijdelijk gesloten. 

De gesloten bedrijven zijn;

  • Yian Hai Electronics Company Limited’ in Thung Sukhala, Si Racha van 2 juli tot 11 juli.
  • Huay Yai Jeen ijsfabriek in Huayyai, Banglamung van 2 juli tot 15 juli.

De eigenaren, werknemers en andere betrokkenen zijn bevolen om de order strikt op te volgen, enkele elevante instanties en functionarissen zullen de gedupeerde helpen die tijdelijk hun werk hebben moeten neerleggen en in quarantaine zijn geplaatst, ongeacht hun Covid-19-status.

Ondertussen melden stadsambtenaren van Pattaya, na proactieve gevallen te hebben gevonden van 1.450 mensen op drie markten, namelijk New Market Nakla, Amorn Nakhon en Lan Poe Naklua, dat 37 mensen zijn bevestigd met Covid -19.

De autoriteiten hebbende  opdracht gegeven tot tijdelijke sluiting van New Market Naklua en Amorn Nakhon Market voor drie dagen en Lan Poe Market voor één dag.

Dit bevel was vanaf gisteren 2 juli, tot nader order van kracht.

De locoburgemeester van Pattaya, Khun Manot Nongyai, vertelde tegen de lokale pers: “We moeten deze markten gaan desinfecteren en de verspreiding van het virus zo snel mogelijk onder controle krijgen.”

“Het grootste probleem ligt op dit moment in het feit dat de  mensen geen Covid19 testen laten doen of weigeren symptomen van Covid-19 te melden in de hoop zichzelf in plaats daarvan te isoleren,” zo vertelde de loco-burgemeester van Pattaya.

Het huidige plan is volgens Manot om de vaccinatie-inspanningen op de markten en risicogebieden te versnellen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News

Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand 
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!