Engeland doneert aan Thailand 415.000 AstraZeneca vaccin doses, één dag nadat VS 2,5 miljoen doses toezegt

BANGKOK:- De Britse regering heeft gisteren aangekondigd dat ze 415.000 doses AstraZeneca-vaccin aan Thailand wil doneren, onderwijl vecht het koninkrijk Thailand onverminderd door tegen de toename van het enorme aantal Covid19 infecties.

Het vaccin dat aan Thailand is gedoneerd, is een van de 9 miljoen doses die het VK aan ontwikkelingslanden geeft, waarvan 5 miljoen naar het wereldwijde COVAX-programma voor het delen van vaccins.  

Het nieuws over de donatie kwam een dag nadat de Amerikaanse senator Tammy Duckworth onthulde dat de Amerikaanse regering van plan is 2,5 miljoen doses vaccin naar Thailand te sturen.  

Mr. Duckworth, een Thais-Amerikaanse wetgever, zei dat de VS hun speciale relatie met Thailand, de oudste vriend en bondgenoot in de regio, waardeerden.  De Amerikaanse donatie van 1,54 miljoen doses Pfizer-vaccin zal vrijdag in Thailand aankomen.  Het ministerie van Volksgezondheid kondigde aan dat deze zending zou worden gebruikt om eerstelijns medische hulpverleners en kwetsbare mensen te inenten.  

Thailand registreerde vandaag een record van 17.669 nieuwe Covid19 infecties en 165 dodelijke slachtoffers.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation  
Vertaling: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!