Elf gewonden, twaalf voertuigen beschadigd nadat de chauffeuse van een pick-up tegen de slagbomen van een spoorwegovergang in crasht

CHONBURI:- Eergisteravond raakte elf mensen gewond hebben waarbij twaalf voertuigen beschadigd raakte nadat een automobiliste met haar pick-up tegen een vangrail in het hoofddistrict van Chonburi reed.

De politie van Don Hualor werd om 22.30 uur op de hoogte gebracht van het ongeval.  op de Suk Prayoon – Samnak Bok Road in Don Hualor.

De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en troffen elf mensen aan die voornamelijk lichte verwondingen hadden opgelopen (6 mannen, 5 vrouwen).  Ze werden voor onderzoek en medische hulp naar een plaatselijk ziekenhuis gebracht.

In totaal liepen  twaalf voertuigen die voor het spoor stonden te wachten, een verzameling motoren, voedselkarren en auto’s, wel veel schade op.

De chauffeuse van de pick-up, Khun Dussanee Penkaew, 23 jaar, die naar verluidt het ongeval heeft veroorzaakt, werd ter plaatse door de politie aangehouden.  Ze was niet gewond.

 De 40-jarige Khun Kamthorn Jitsang, een spoorwegmedewerker, vertelde tegen de reporters: “De slagboom van de spoorweg was al neergelaten met signalen om te waarschuwen dat er een trein aan zou komen.”

“Verschillende voertuigen stonden in een rij te wachten op een naderende trein.  Khun Dussanee kwam echter van de tegenovergestelde kant in haar pick-up truck en knalde met hoge snelheid tegen het hek van de spoorweg, waarbij ze op de tegenoverliggende rijstrook terechtkwam en de rij voertuigen en motorrijders aanreed

Ondanks meerdere zwaailichten en waarschuwingen leek ze de spoorbarrière niet te zien.”  aldus Kamthorn.

Khun Dussanee werd meegenomen naar het politiebureau van Don Hualor voor verdere juridische stappen.  Ze heeft niet meteen op de plaats van het ongeval een verklaring afgelegd over de oorzaak.  

Iets was mij van nieuwsbeer wel opviel is het volgende, ook in Chonburi geldt een avondklok die om 21:00 uur ingaat en vervolgens de volgende morgen om 04:00 uur zijn laatste slag slaat. Hoe is het dan mogelijk dat er om 22:30 uur zoveel auto en andere voertuigen met mensen daar aanwezig waren of………….zouden ze allemaal toestemming cq één vergunning hebben, weet u het, dan weet ik het óók?

Olleke Bolleke in Oost Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!