Elektrische verhuurscooters duiken op in Pattaya, wat juridische zorgen doet rijzen

PATTAYA:- In verschillende toeristische gebieden in Pattaya staan langs de weg elektrische scooters opgesteld. Deze nieuwe vorm van vervoer schijnt alleen via een app te huur zijn, wat op zich vragen van bewoners opriep over de legaliteit deze vehicles en zorgen oven mogelijke problemen.

Deze elektrische scooters zijn met name langs de Pattaya Beach Road, Second Road en Jomtien Beach Road geparkeerd.

Bij de scooters zitten manden met instructies voor het gebruik ervan. Gebruikers moeten de app “GOGO BIKE” downloaden, zich registreren, een QR-code scannen en 249 baht per dag betalen voor hun huur. Met de app kunnen gebruikers ook parkeer- en huurplekken controleren, die zich in verschillende toeristische gebieden in Pattaya bevinden.

Onze stadsreporter ‘Jelle’ interviewde omwonenden in de gebieden waar de scooters geparkeerd staan. Volgens de meeste bewoners zijn de scooters vooral gericht op buitenlandse bezoekers en bestaan ​​ze al een tijdje. Ze hebben echter geen idee wie de eigenaar is.

Volgens rapporten lijken deze scooters te opereren vanuit het Duck Square-project in Pattaya South, waar honderden dezelfde blauwe scooters geparkeerd staan. Er werd begrepen dat er personeelsleden, schijnbaar van Chinese afkomst, op een kantoor werken om voor de scooters te zorgen. 

Het immigratiebureau van Chonburi onderzoekt momenteel de legaliteit van dit bedrijf.
Volgens de Thaise verkeerswetgeving vallen elektrische scooters onder de categorie motorfietsen volgens de Voertuigwet van 1979. Daarom wordt het besturen van deze scooters op de openbare weg zonder registratie en vergunning beschouwd als een overtreding op grond van artikel 6 van de wet, met een boete van maximaal 10,000 baht.

Veel inwoners van Pattaya hebben hun zorgen geuit over de legaliteit van deze scooters en dringen er bij de relevante autoriteiten op aan om onderzoek te doen. Ze vrezen dat de voertuigen zouden kunnen leiden tot soortgelijke problemen waarmee buitenlandse toeristen in Phuket te maken krijgen. 

Daar zijn toeristen gearresteerd omdat ze op soortgelijke elektrische scooters op de openbare weg reden en beweerden dat hen was verteld dat de scooters legaal waren en dat er geen rijbewijs of registratie voor nodig was.

Olleke Bolleke in Pattaya
Foto’s: TMN cable tv

2 gedachten aan “Elektrische verhuurscooters duiken op in Pattaya, wat juridische zorgen doet rijzen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!