De Thaise regering gaf een galadiner voor de Fifa voorzitter Gianni Infantino en leden van de FIFA-lidstaten

BANGKOK:- De Thaise regering organiseerde een galadiner voor FIFA-president Gianni Infantino en vertegenwoordigers van de FIFA-lidstaten die deelnamen aan het 74e jaarlijkse FIFA-congres in Thailand.

Premier Srettha Thavisin leidde het evenement in het Santi Maitree gebouw op het terrein van het gouvernementsgebouw. Daarbij waren o.a. aanwezig Aleksander Čeferin, voorzitter van de UEFA, Nualphan Lamsam, voorzitter van de Thaise voetbalbond, Arsène Wenger, voormalig Arsenal-manager, en Aiyawatt Srivaddhanaprabha, eigenaar van Leicester City Football Club.

De premier leidde de president van de FIFA door een tentoonstelling met lokale snacks en OTOP-producten. De avond werd voortgezet met een officieel diner en een welkomstwoord. De premier overhandigde Infantino een wit Hanuman-hoofd als souvenir, terwijl Infantino de premier een FIFA-voetbalshirt gaf met de naam en het nummer 30, die de 30e Thaise premier moest symboliseren.

Na de begroeting bedankte de premier de FIFA voor het kiezen van Thailand als gastheer voor dit belangrijke evenement. Hij benadrukte dat Thailand zich vereerd voelt om als eerste ASEAN-land gastheer te zijn van het FIFA-congres, waar ook wordt gestemd over de organisatie van het FIFA Women’s World Cup 2027.

De premier wees erop dat voetbal een spel is dat door alle geslachten en landen op gelijke voet wordt gespeeld en als instrument wordt gebruikt voor eenheid en jeugdontwikkeling. Hij was verheugd om meer dan 3.000 persoonlijkheden uit de voetbalwereld te mogen verwelkomen die 211 landen uit zes continenten vertegenwoordigden en daarmee een historische internationale bijeenkomst in Thailand vierden.

De premier benadrukte dat dit evenement een kans is voor de voetbalgemeenschap om zich te overtuigen van de capaciteiten en bereidheid van Thailand en bevestigde de vooruitgang die het land heeft geboekt bij het organiseren van het WK.

Olleke Bolleke in Pattaya
Bron: NNT News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!