De Nederlandse ambassadeur, Remco van Wijngaarden, bracht bezoek aan het onderwijscentrum voor Thaise kinderen in Pattaya 

PATTAYA:- Remco van Wijngaarden, de ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in Thailand, bracht een belangrijk bezoek aan het ASEAN Education Center van de HHN Foundation for Thai Children in Central Pattaya. De ambassadeur, vergezeld van een delegatie, werd hartelijk ontvangen door khun  Ratchada Chomjinda, de directrice van deze stichting.

Na het formele welkom voerden kinderen van het onderwijscentrum twee dansjes  uit, met hun talenten en cultureel erfgoed. Na de voorstellingen begeleidde adjunct directeur Siromes Akharapongpanich, de ambassadeur tijdens een rondleiding door de educatieve programma’s van de stichting.

Khun Siromes vertelde tijdens de rondleiding dat deze programma’s cruciaal zijn om sociale ongelijkheid te verminderen en verschillende vormen van kinderuitbuiting te voorkomen, waaronder gedwongen bedelen, dakloosheid en misbruik. Ze hebben ook tot doel onderwijsmogelijkheden te bieden aan migrantenkinderen en ervoor te zorgen dat ze de basisonderwijsrechten krijgen waarop alle kinderen recht hebben.”

Ambassadeur van Wijngaarden sprak zijn dankbaarheid uit voor de warme ontvangst en prees het vitale werk van de stichting. “De toewijding en impact van de HHN Foundation zijn echt inspirerend”, zei hij. Hij zette zich in om manieren te verkennen om de inspanningen van de stichting te ondersteunen en te verbeteren om in de behoeften van kansarme kinderen te voorzien.

Khun Ratchada Chomjinda sprak over de missie van de HHN Foundation en zei: “HHN werkt met kinderen die zijn aangevallen en misbruikt, met name meisjes die fysiek en seksueel hebben geleden. 

Human Help Network werd in 1990 opgericht om ongelukkige kinderen wereldwijd te helpen en vecht al meer dan 30 jaar voor kinderen. In Thailand hebben we het Centrum voor kinderbescherming en ontwikkeling in Pattaya opgericht als een belangrijk kanaal om kindergeweld en mensenhandel te bestrijden.

Het bezoek van ambassadeur van Wijngaarden benadrukte niet alleen de voortdurende inspanningen van de HHN stichting, maar onderstreepte ook het belang van internationale samenwerking bij het aanpakken en verlichten van de uitdagingen waarmee kwetsbare kinderen in de regio worden geconfronteerd.

Olleke Bolleke in Pattaya

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!