Cannabis en kratom-ijs in Thailand wauwt niet alleen naar de consumenten, maar ook minister van Justitie’

THAILAND:- IJs gemaakt van cannabis en kratom is één van de vele nieuwe voedingsproducten die op de Thaise markt zijn gelanceerd nadat Thailand de planten van de lijst met illegale drugs had verwijderd.

Één gemeenschappelijke onderneming uit het hoofddistrict van de provincie Phattalung, de “Khru Wat Farm” heeft ijsproducten bedacht met cannabis en kratom (mitragyna speciosa) als ingrediënten.

Op een recente beurs waarin producten gemaakt van kratom werden in de Prins van Songkla Universit in het Hat Yai-district in de provincie Songkhla werden gepromoot, verkocht de lokale onderneming haar cannabisijs en kratom-ijs voor 40 baht per bakje en 20 baht voor een bolletje.

Khun Patthawan Pleng-arun, de eigenaar van Khru Wat Farm, zei dat de cannabis en kratom die werden gebruikt bij de productie van ijs afkomstig waren van een ander lokaal gemeenschapsbedrijf dat door het ministerie van Volksgezondheid was gecertificeerd om de kruidenplanten te kweken.

Ze zei dat de ijsproducten een “beter dan verwacht antwoord” van de consumenten kregen.

Volgens haar heeft de minister van Justitie Somsak Thepsutin, die de opening van de beurs voorzat, haar stand bezocht en het ijs geproefd.  “Hij vond het lekker en zei dat het veel beter smaakt dan normaal ijs”, zei ze.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Zuid-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!