Buitenlandse filmploegen de komende vijf jaar in Thailand vrijgesteld van belastingen

BANGKOK:- Buitenlandse acteurs die films opnemen in Thailand zijn de komende vijf jaar vrijgesteld van belastingen. De maatregel heeft tot doel meer productieteams naar het Koninkrijk te trekken en de soft power van Thailand te versterken. 

De plv.  regeringswoordvoerder, KhunRatchada Thanadirek bevestigde aan de media dat het kabinet de belastingvrijstelling voor buitenlandse actoren heeft goedgekeurd. 

De inkomsten van buitenlandse filmmakers zijn in Thailand de afgelopen jaren flink gestegen, van gemiddeld 3,5 miljard baht per jaar in 2017-2020 tot 5 miljard baht in 2021, aldus de regeringswoordvoerster. 

De regering heeft een andere maatregel genomen om het filmmaken in Thailand aan te moedigen door filmmakers een contante korting van 20 procent van hun uitgaven te geven, met een maximum van 75 miljoen baht”, zei Khun Ratchada. 

“In het verleden moesten buitenlandse actoren echter inkomstenbelasting betalen over hun inkomsten in Thailand, naast de belastingen die ze al in hun land van herkomst moesten betalen. Dit kan een negatieve invloed hebben op haar beslissing om in Thailand te gaan filmen”, zei ze. 

De regering verwacht dat de belastingvrijstelling de komende vijf jaar tot 17,5 miljard baht aan extra inkomsten van buitenlandse filmploegen zal opleveren, terwijl het koninkrijk 71,75 miljoen baht aan gederfde inkomstenbelasting zal verliezen, aldus Khun Ratchada.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!