Eerste roedel Covid-19 snuffelhonden aan de slag

~ERGENS JE NEUS IN STEKEN~
(Je ergens mee bemoeien)

BANGKOK:- De faculteit Diergeneeskunde van de Chulalongkorn University heeft Thailand’s eerste Covid-19-snuffelhonden vrijgegeven, en bevestigt dat ze bijna 95 procent nauwkeurig zijn in het identificeren van asymptomatische Covid-19 geinfecteerden.

“Omdat het reukvermogen van honden 50 keer beter is dan dat van mensen, hebben we besloten Labrador Retrievers te trainen, omdat ze lange snuiten hebben, een goed reukvermogen en vriendelijk zijn”, zegt Kaywalee Chatdarong, professor aan de Faculteit Diergeneeskunde.

De roedel van zes Covid-19-speurhonden is 94,8 procent nauwkeurig in het opsporen van asymptomatische patiënten, eraan toevoegend dat de honden ook worden gebruikt om virusdragers op te sporen in landen als Finland, Duitsland, Frankrijk en Australië. Behalve Covid-19 worden de honden in de toekomst ook getraind om dragers van andere ziekten, zoals diabetes, depressie, malaria en de ziekte van Alzheimer, op te sporen, voegde Kaywalee eraan toe.

Prof Somporn Techangamsuwan zei dat onderzoekers het zweet van Covid-19-patiënten gebruiken om honden te trainen, en bevestigde dat het hele proces veilig is.

“Het project bestaat uit drie fasen: honden trainen om Covid-19-patiënten te identificeren, tests uitvoeren op luchthavens, en populaire toeristische attracties, en nieuwe Covid-19-screeningapparatuur ontwikkelen,” zei ze.

Dit project, een samenwerking tussen de faculteiten diergeneeskunde, geneeskunde en wetenschap, werd gesponsord door Chevron Thailand Exploration and Production.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Vertaling: De Kleine Beer
Illustraties: The Nation Thailand
Bron: The Nation Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!