De Wat Arun staat morgenavond op St Patrick’s Day in groen licht

~HET GRAS IS ZO GROEN ALS MEN HET BELEEFT~
(De beleving van veel dingen is subjectief)

BANGKOK:- Morgenavond gaat de Wat Arun in Bangkok groen aangelicht worden als onderdeel van het Global Greening-initiatief van Tourism Ireland, dat honderden wereldberoemde smaragdgroene bezienswaardigheden tijdens St. Patrick’s Day transformeert.

De ‘Tempel van de Dageraad’, één van de meest spectaculaire en oudste tempels van Thailand, wordt morgen woensdag 17 maart tussen 19.00 en 23.00 uur groen verlicht.

De Bangkok Metropolitan Administration in samenwerking met de Ierse ambassade zal ook andere gebouwen in de hoofdstad groen maken, waaronder het Cultureel Centrum van Thailand en het Conrad Hotel.

Mister Niall Gibbons, de CEO van Tourism Ireland, zei: 2021 is het 12e jaar van het Global Greening-initiatief van Tourism Ireland en elk jaar ben ik verheugd om zoveel attracties en historische locaties te zien die mee willen doen en om St Patrick’s Day te vieren.  Meer dan 70 miljoen mensen over de hele wereld zeggen banden te hebben met het eiland Ierland en St Patrick’s Day is echt een unieke kans om hen weer in contact te brengen met hun erfgoed.  

Dit jaar willen we met name positiviteit en hoop brengen aan onze diaspora over de hele wereld.  In een tijd waarin mensen die in het buitenland wonen niet naar huis kunnen reizen, willen we op zoveel mogelijk locaties over de hele wereld groen licht laten schijnen om onze diaspora een gevoel van verbondenheid met thuis te geven en hen eraan te herinneren dat we niet kunnen wachten om ze weer te verwelkomen, zoals  zodra dit mogelijk is.

 “Het succes van ons Global Greening-initiatief is niet in de laatste plaats te danken aan het geweldige werk dat over de hele wereld is verricht door onze diaspora.  De gretigheid van steden en landen overal om deel te nemen, ondanks de huidige ongekende uitdagingen, onderstreept de kracht van de diepe verbondenheid die mensen over de hele wereld voelen met het eiland Ierland ”.

Andere gebouwen en monumenten over de hele wereld die aan het project deelnemen, zijn onder meer Niagara Falls, Empire State Building, London Eye, Sydney Opera House, Eiffeltoren, Burj al Arab, Christus de Verlosser, de Chinese muur en de scheve toren van Pisa.

Zoals u kunt zien, verkeert Wat Arun dit jaar in goed gezelschap voor Global Greening 2021.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Time.out
Content: Olleke Bolleke in Bangkok 
Bron: timeout.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!