Op de Chao Phraya rivier zijn twee vrachtschepen met elkaar in aanvaring gekomen

SAMUT PRAKAN:- Gistermorgen zijn twee vrachtschepen met elkaar op de Chao Phraya-rivier in de provincie Samut Prakan in aanvaring gekomen.

De aanvaring vond plaats rond 11 uur in het midden van de rivier voor de provinciehuis van Samut Prakan, aldus politie majoor Ratthapong Srinok, van het plaatselijke politiebureau 

De twee schepen voeren in tegengestelde richtingen.
Het schip OPK 3 vertrok vanuit de haven van Bangkok naar de haven van Laem Chabang.  Het NP Pathum Thani was uit Laem Chabang gekomen en was op weg naar de haven van Klong Toey.

Toen de twee boten voor de provinciehuis elkaar passeerden, crashte de NP Pathum Thani tegen de linkerkant van de OPK 3, aldus getuigen.

Door de kracht van de aanvaring ontstond er een gat in de O.P.K.  3’s romp ongeveer een vierkante meter groot en 2 meter diep.  De stuurman stuurde het schip naar de kust in het district Phra Samut Chedi terwijl de bemanning wanhopig water wegpompte.

De maritieme politie van Samut Prakan kwamen ter plaatse en zorgden voor de veilige verwijdering van 51 containers uit de OPK 3. Er werden boeien geplaatst rond het getroffen schip om te voorkomen dat er zich een olievlek zich langs de Chao Phraya-rivier en in de Golf van Thailand zou verspreidde

De NP Pathum Thani was slechts licht beschadigd, géén bemanningsleden raakte bij de aanvaring gewond.

De eigenaren van de twee schepen hebben zich bij de politie gemeld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Ruamduay twitter account
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand 
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!