De Thaise politie onderzoekt gevallen waar in kiezers hun stembiljet verscheurden

BANGKOK:- In verschillende provincies zijn incidenten gemeld waarbij stembiljetten werden verscheurd. De daders, veelal ouderen met gezondheidsproblemen, benadrukten echter niet van plan te zijn de papieren te vernietigen. De Koninklijke politie liet weten dat nadat de stembureaus waren gesloten, dat het verkiezingscoördinatiecentrum van de politie berichten had ontvangen dat ongeveer 20 kiezers in het hele land hun stembiljetten hadden verscheurd.

In Songkhla’s Hat Yai scheurde een 76-jarige gepensioneerde een groen stembiljet dat bedoeld was voor het partijlijstsysteem in tweeën omdat ze geen paars zag en dacht dat er maar één stembiljet zou worden gebruikt. Agenten kwamen op de hoogte van het incident toen de vrouw, die zei dat ze een probleem met haar gezichtsvermogen had, de twee stukken naar agenten bracht om te vragen wat ze nu moesten doen. Ze werd overgedragen aan de politie en wordt beschuldigd van het overtreden van de kieswet.

In het Thalang-district van Phuket verscheurde een 77-jarige man zijn gemarkeerde stembiljetten omdat hij meende dat die moest. Zijn familieleden vertelden de politie dat de man werd behandeld voor een ischemische beroerte en wat geheugenverlies had geleden. Hij werd aanvankelijk beschuldigd van het vernielen van het stembiljet en zijn familie werd gevraagd een doktersbriefje te overleggen waarin zijn ziekte werd beschreven.

In de noordoostelijke provincie Udon Thani zijn twee gevallen gemeld van verscheurde stembiljetten. Het eerste incident betrof een 84-jarige man die het stembiljet van het partijlijstsysteem verscheurde in een stembureau in het district Nong Wua So. De man, die naar verluidt de ziekte van Alzheimer had, vertelde stembureauleden dat hij dacht dat hij het paarse stembiljet kwijt was, dus scheurde hij het groene stembiljet in tweeën om twee afzonderlijke stembiljetten in de twee stembussen te laten vallen.

In het district Kut Chap verscheurde een 61-jarige man uit frustratie een paars stembiljet omdat hij het nummer dat hij wilde bellen niet kon vinden. Hij ging naar de verkiezingsfunctionarissen om een ​​nieuw stembiljet te krijgen en kreeg te horen dat zijn handelen tegen de wet was. De kiezer vertelde de politie dat hij het kiesdistrict en de partijlijst door elkaar had gehaald en niet wist dat het verscheuren van het stembiljet tegen de wet was.

Ook in Samut Prakan werden twee gevallen gemeld waarbij een 87-jarige vrouw en een 83-jarige man bij twee stembureaus het stembiljet verscheurden. Beiden zouden de ziekte van Alzheimer hebben en onbedoeld de stembiljetten hebben beschadigd. 

In het Muang-district van Krabi verscheurde een 21-jarige man die zei dat hij voor het eerst ging stemmen, beide strookjes nadat hij ze had gemarkeerd, gooide de gemarkeerde delen in de stembus en bewaarde de rest. dronken kiezer in het stemhokje en beschadigde een stembiljet.

Olleke Bolleke in Thailand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!