Een sterke wind zorgt ervoor dat het grootste deel van Thailand te maken krijgt met lichte kou

BANGKOK:- Vandaag en morgen wordt het in het noorden van Thailand 2-4 graden Celsius koeler en in andere delen van het land 1-3 graden. Het Thais Meteorologisch instituut, het TMD, liet weten dat de koele temperaturen worden veroorzaakt door het sterke hogedruksysteem uit China dat zich zal uitbreiden naar Boven-Thailand, met koud weer en harde wind naar de gebieden.

Van maandag tot en met donderdag zal het hogedruksysteem boven de bovenste delen van Thailand verminderen en resulteren in een stijging van de temperatuur met 1-3°C, aldus het TMD.

Ondertussen zal de noordoostelijke moesson die over de Golf van Thailand en het zuiden heerst sterker worden, wat leidt tot meer regen in het lagere zuiden tot donderdag. De windgolven in de lagere Golf en de Andamanse Zee zullen naar verwachting ongeveer 2 meter hoog en hoger zijn tijdens onweersbuien.

Het TMD adviseert de mensen om zich te beschermen tegen wisselende temperaturen, harde wind en droge lucht.  Ook schepen en boten wordt geadviseerd om voorzichtig te werk te gaan.

Uw weerbeer Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!