Een “niet-stinkende’ durian-soort uit de Isaan regio is een grote hit bij de liefhebbers van de koning van het fruit in Thailand 

KORAT:- De provincie Nakhon Ratchasima in het noordoosten viert feest nadat de speciale “niet-stinkende” variëteit van durian een geografische aanduiding (GI) heeft gekregen. De Pak Chong-Khao Yai durian, een variëteit van de bekende Mon Thong-soort, was de ster van een festival op de Chokchai-boerderij in het Pak Chong-district in het afgelopen weekend.

De Pak Chong-Khao Yai heeft volgens telers een winnende combinatie van zoetheid, droog, zacht vruchtvlees en geen sterke geur.

De plv. gouverneur van Nakhon Ratchasima, Chusak Chunkoh, zat de opening van het eerste Pak Chong-Khao Yai GI Durian-festival voor en reikte GI-certificaten uit aan 39 doerian-boerderijen in de gebieden Pak Chong en Khao Yai.

Het Thaise departement van intellect eigendom heeft vorig jaar de variëteit Pak Chong-Khao Yai als een heus GI-product geregistreerd?

De mede-organisator van het festival, de Tourism Authority of Thailand (TAT), nodigde bezoekers ook uit om de website van Amazing Durian Metaverse te bezoeken, waarvan uw nieuwsbeer u het adres niet van wilt onthouden, www.amazingthailandmetaverse.com.  Bezoek deze site eens en volg de virtuele rondleiding door de durian-boomgaarden.

Ondertussen, terug in de echte wereld, smulden bezoekers van durian- en fruitbuffetten (49 minuten smullen voor 399 baht gedurende) evenals drakenfruit, longan, banaan, avocado en suikerappels die in de boomgaarden van Pak Chong worden geteeld.  De schoonheidskoninginnen van Miss Universe Thailand waren aanwezig om de ervaring nog aangenamer te maken.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noordoost-Thailand 
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!