Een monnik met een missie: monnik uit Bangkok trekt PBM-pak aan om zijn discipelen te behoeden

BANGKOK:- De monniken zoals wij die kennen lopen aan tijd in saffraan kleurige gewaden, deze monnik heeft over de traditionele kleding een PBM-pak aangetrokken, zodat veel mensen niet beseffen dat er een heuse monnik onder het pak zit.

Tijdens hun dagelijkse patrouille door de krochten van Bangkok dragen Phra Maha Phrom Phong en zijn team voedsel, melk, medische apparatuur, pulsoximeters, medicijnen en antigeen testkits met zich mee. Als de monnik of zijn team patiënten in een ernstige toestand aantreft, zorgen ze voor behandeling of verplaatsen ze ze zelfs naar wachtcentra.

“Sommige van de ernstige patiënten die wij zien, hebben  geen zuurstoftank, inmiddels zijn velen van hen gestorven omdat ze niet meer konden ademen”, zo vertelde de monnik tegen onze reporter in Bangkok.

Phra Maha Phrom Phong, de assistent-abt van de Wat Sutthi Wararam-tempel in het Yan Nawa-gebied, en zijn 15 trouwe assistenten patrouilleren sinds 21 juli tweemaal per dag in de straal van 10 kilometer rond zijn tempel.

De assistent-abt zei dat zijn tempel sinds 17 juli ook een wachtcentrum met 122 bedden heeft gebouwd, met verpleegsters en vrijwilligers om de patiënten te verzorgen.

Hij zei dat hij het niet kon verdragen om de mensen die hem elke dag een aalmoes aanboden te zien sterven aan Covid19, eraan toevoegend dat zijn tempel al in de afgelopen weken 50 lichamen van patiënten heeft gecremeerd die aan het virus waren bezweken.

De monnik zei dat hij sneltestkits kocht, die elk 300-350 baht kosten, dit was mogelijk met donaties van andere monniken.

“Als ik iets van de overheid zou kunnen vragen, zou ik vragen dat mensen zo snel mogelijk worden gevaccineerd”, zei hij.  “We zouden in alle gezondheidscentra inloopdiensten moeten aanbieden.  Ik wil dat iedereen toegang heeft tot vaccinatie.  Als iedereen een vaccinatie krijgt, wordt het probleem bij de wortel opgelost.”

De monnik zei dat zijn missie meer zuurstoftanks en snelle testkits vereist.  Degenen die willen doneren kunnen bellen met (061) 729 5995 of (02) 211 1564.

Auke Boon in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!