Een in blakende gezondheid verkerend Siamees tweeling delen lerarendroom in Thailand

NAKHON SAWAN:- Een dertienjarige Siamese tweeling in centraal Thailand tarten alle formaliteiten en leiden een gezond en gelukkig leven, terwijl ze ervan dromen ervan om leraar te worden.

Siamese tweelingen zijn een zeldzaam fenomeen.  
Ongeveer de helft wordt dood geboren, terwijl een derde sterft binnen 24 uur na de bevalling.  Maar de Siamese zusjes uit de provincie Nakhon Sawan in Centraal-Thailand hebben de slechte gezondheidstrend die over het algemeen geassocieerd wordt met Siamese tweelingen aangegaan en worden met de dag steeds sterker.

Jaroonphan Rompoyen alias “Pin” en Jaroonroj Rompoyen alias  “Parn” zijn geboren op 8 januari 2009. Ze zijn verbonden aan het borstbeen maar hebben geen gezondheidsproblemen.

De meisjes hebben hun eigen armen en handen, maar één paar gedeelde benen.  Pin kan het rechterbeen bewegen, terwijl Parn het linkerbeen kan aansturen.

Ze kunnen staan, lopen, fietsen, studeren, deelnemen aan dagelijkse activiteiten en koken.  Ze hebben aparte magen en houden van snoep,…..véél snoep!

De grootmoeder van de tweeling, Noknoi Pongchamnan, onthulde dat het paar deelnam aan training en therapie om hun spierontwikkeling te verbeteren in een ziekenhuis in Bangkok.  Ze onthulde dat ze soms een hulpmiddel moeten gebruiken om het gewicht van de bovenste helft van hun lichaam te compenseren, maar verder is alles in orde.

Pin en Parn zijn leerlingen van groep 6 op een basisschool in Nakhon Sawan genaamd Santitham.  Ze halen altijd goede cijfers en gaan graag naar school en zien hun vrienden graag.  Ze voegden eraan toe dat het hun droom is om leraar te worden omdat ze geïnspireerd zijn door de opvoeders op hun school.

Veel mensen reageerden op de post en prezen de tweeling voor hun positieve houding.

Het beroemdste en eerste gedocumenteerde geval van een Siamese tweeling ter wereld kwam uit Thailand.  Eng en Chang Bunker waren Siamese tweelingbroers geboren in Thailand op 11 mei 1811.

Ze werden beroemd nadat ze naar de VS waren gereisd om in freakshows te verschijnen en het woord “Siamese tweeling” bekend te maken als een van de synoniemen van de Siamese tweeling.  Siam was tot 1939 de naam van Thailand, vandaar Siamees.

Eng en Chang stierven in 1874 op 63-jarige leeftijd. Er werd gezegd dat Eng stierf aan een hartaanval en Chang stierf slechts twee uur na zijn broer.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: ThaiRath
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: ThaiRath 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!