De provincie Samut Prakan in Thailand zet gevangenen in de industriële sector aan het werk

SAMUT PRAKAN:- De centrale gevangenis van Samut Prakan heeft sinds 20 september 145 gevangenen naar buiten gestuurd om met geselecteerde ondernemers in de industriële sector te werken, dit als onderdeel van het ‘Samut Prakan Model’-initiatief.

“Het programma is bedoeld om gevangenen de kans te geven hun industriële vaardigheden te verbeteren en de kans op werk te vergroten nadat ze hun straf hebben uitgezeten”, zo vertelde minister Somsak Thepsuthin van Justitie gisteren.  

“Gevangenen die deelnemen aan het programma zullen EM-armbanden (elektronische bewaking) moeten dragen, terwijl de ondernemers onderdak, lonen en andere voordelen zullen verstrekken zoals vereist is door de Thaise arbeidswet.”

Twee ondernemers in Samut Prakan hebben zich sinds 20 september aangesloten bij het programma onder het MOU met het Ministerie van Justitie en het Ministerie van Reclassering, namelijk Retail Business Solutions Ltd. en Tai Thong Machinery Ltd.

“Het ministerie hoopt dat in de toekomst meer ondernemers zich bij het programma zullen aansluiten en het Samut Prakan-model kan worden ontwikkeld tot een groter initiatief”, aldus Somsak.  

“We bestuderen bijvoorbeeld de mogelijkheid om een speciaal penitentiair industrieterrein in te richten om specifiek carrièrekansen te bieden aan gevangenen, wat een geweldige manier zal zijn om de drukte in de gevangenissen te verminderen, terwijl het een tweede kans geeft aan gevangenen en de industriële sector voorziet van de broodnodige geschoolde  werkt.”

Ondertussen heeft Khun Witthawan Sunthonkhajit, zijnde de directeur-generaal van de reclassering, toegevoegd dat meer dan 74.000 gevangenen die een EM-armband dragen, zijn vrijgelaten in het kader van het programma voor gedeeltelijke vrijlating van de afdeling.  “Tot nu toe hebben we geen problemen ondervonden”, zegt hij.  

“Ondernemers kunnen er zeker van zijn dat de vrijgelaten gevangenen geen problemen zullen veroorzaken voor uw bedrijven, aangezien ze te allen tijde worden gecontroleerd via de armbanden.  Ook hebben toezichthouders en vrijwilligers ingezet om periodiek vrijgelaten gevangenen op werkplekken in de gaten te houden.”

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation

Eén gedachte over “De provincie Samut Prakan in Thailand zet gevangenen in de industriële sector aan het werk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!