Een hagelwit blazoen moet de kleur van transparantie en onschuld bij de politie van Thailand weergeven

BANGKOK:- De tragedie in Nong Bua Lamphu in het noordoosten van Thailand vorige week heeft geleid tot een hardhandig optreden tegen drugs- en wapencriminaliteit, inclusief illegaliteit binnen het korps van de Thaise Koninklijke politie zelf.

Het hoofd van de Koninklijke Thaise politie, politie-generaal Damrongsak Kittiprafat, sprak gisteren met de media over wat dit betekent op het hoofdkantoor van RTP en liet géén woord onbetuigd, hij vertelde dat het korps een golf van invallen zou gaan uitvoeren, waar géén einde aan zou komen en dat deze invallen zeer speciaal zouden worden uitgevoerd.

Damrongsak beloofde actie op alle gebieden van drugsgerelateerde misdaad, inclusief de strijd tegen de personen achter de bekende “gordijnen”. 

Er zal veel worden gedaan om ervoor te zorgen dat wapens alleen in handen komen van verstandige mensen. Er zullen onderzoeken worden uitgevoerd om personen die wapens bezitten en ongepast gedrag vertonen, aan te pakken. Wapenfabrikanten en online verkopers, maar ook importeurs en exporteurs kunnen op ieder moment de politie voor de deur verwachten.

Het RTP zal overal het gezag laten gelden, of het nu aan land- en zeegrenzen is, of op de traditionele plaatsen waar wapens worden vervaardigd, vervoerd en verhandeld.

De Thaise gemeenschap is geheel niet tevreden met het oplossen van de drugs- en wapendreiging in de samenleving als geheel, daarom kondigde generaalDamrongsak een geheel nieuw interventieprogramma aan, genaamd ​“Tamruat See Khao” (de witte politie)

Wit is immers de kleur van transparantie en onschuld.

Dit om te voorkomen dat de politie direct of indirect betrokken is bij de drugshandel. Elke officier moet met enig regelmaat een urinetest ondergaan om op drugs getest te worden. Als ze drugs gebruiken of betrokken zijn bij het bedrijf, zullen strafrechtelijke en disciplinaire maatregelen worden genomen.

Het publiek kan helpen door 191 of 1599 te bellen en een beloning te ontvangen als overtreders worden gepakt.

Generaal Damrongsak nam onlangs de functie van hoofd van de politie in Thailand over als onderdeel van de jaarlijkse herschikking.

De schietpartij  van vorige week, waarbij twee dozijn kinderen en in totaal 38 mensen omkwamen, kwam vroeg in zijn ambtstermijn en trok internationale media-aandacht voor RTP.

De RTP, in Thailand bekend als een maffia-organisatie in uniform, is nog nooit zo kritisch bekeken als de gevolgen van het bloedbad van Nong Bua Lamphu. De misdaad werd gepleegd door een voormalige politie-sergeant die was ontslagen wegens zijn betrokkenheid bij drugsdeals.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: DailyNews 
Content: Olleke Bolleke in Thailand 
Bron: DailyNews

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!