Een groep demonstranten hielden gisteren één autorally om tijdens het bezoek van premier Prayut aan Chonburi te demonstreren

PATTAYA:- Een groep demonstranten in Pattaya hield wat zij noemden een ‘Car Mob’-bijeenkomst van Pattaya naar Laem Chabang om de Thaise premier, Prayut Chan O’Cha, die gisteren de provincie bezocht, hartelijk scanderend te ‘verwelkomen’

Het protest begon bij het Big C-winkelcentrum in Zuid-Pattaya en werd geleid door de leider Mr. Wanchalerm Kunsane.  Deze groep heeft de afgelopen maanden verschillende protesten gehouden, voornamelijk tegen het beleid en de plannen van de regering rond Covid19 beheersing, waaronder de uitrol van vaccins, de toewijzing en beperkingen en voorschriften waardoor veel bedrijven maandenlang zijn gesloten, waardoor duizenden mensen zonder werk zijn geraakt. Hun protesten waren vooral gericht op de premier en vroegen hem af te treden voor wat zij zijn slechte behandeling van de pandemie noemen.

De demonstranten verzamelden zich met hun voertuigen en claxonneerde aan één stuk door en toonde spandoeken om de Thaise premier te laten weten dat ze teleurgesteld zijn in zijn optreden.

Politie en wijkagenten hebben de omgeving gecontroleerd om er zeker van te zijn dat er geen geweld zou ontstaan.  De politie deelde de groep ook mee dat bijeenkomsten en bijeenkomsten, waaronder protesten, momenteel tegen de Thaise wet zijn om “de verspreiding van Covid-19 te voorkomen”.  

De protestgroep verspreidde zich echter niet, ondanks de waarschuwingen van de politie.  De politie koos voor een “zachte aanpak” en deed geen poging om de vergadering met geweld op te breken.

De demonstranten waren van plan om naar Laem Chabang in Si Racha te gaan, waar de premier een ‘Factory Sandbox’-project inspecteerde.  Dankzij de Factory Sandbox kunnen fabrieken open blijven en werken terwijl ze regelmatig testen op Covid-19, al het personeel in het complex huisvesten en positieve gevallen ter plaatse in speciale veldhospitalen in quarantaine plaatsen. 

De organisatoren van de demonstratie waren, ondanks hun beste inspanningen, niet in staat om rechtstreeks de fabrieken te benaderen waar de premier op bezoek was vanwege de vele politiecontroles en wegblokkades.  Er was echter geen sprake van geweld en demonstranten bleven vreedzaam terwijl ze hun mening gaven.  Demonstranten hebben gezworen dat er de komende weken nog meer bijeenkomsten en bijeenkomsten zullen komen.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Pattaya News 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Pattaya News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!