Eigenaar van een groot horecabedrijf stelt voor Pattaya een “Nightlife Sandbox” voor

PATTAYA:- Uw nieuwsbeer las deze week een interessant voorstel van een bar-eigenaar in de Walking Street, die contact heeft gehad met andere eigenaren en managers om de stads- en provinciale leiders van Chonburi een “Nightlife Sandbox” voor de kustplaats Pattaya voor te stellen wanneer / als het gebied heropent mag worden voor buitenlandse gevaccineerde toeristen.

De eigenaar vertelde géén persoonlijke aandacht te willen, dus ik ben zijn naam en de naam van bar vergeten, zodat mensen zich op dit opmerkelijke idee kunnen concentreren.  

Het denkproces is dat als het idee succesvol is, het ook in andere straten en locaties in de stad kan worden uitgerold.  Het voorstel is bedoeld om te worden voorgelegd aan de provinciale overheid, die het idee dan mogelijk op hun beurt aan besluitvormers van het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA in Bangkok, kunnen voorstellen.

Het nachtleven is momenteel gesloten sinds 10 april en er is geen teken dat het binnenkort weer opengaat.  Bovendien beweert bijna elke horeca eigenaar geen of zeer weinig financiële steun van de overheid te hebben gehad als compensatie voor de langdurige opgelegde sluitingen waardoor hun levensonderhoud ver onder de huidige levensomstandigheden zijn gekomen.

Echter, met recente tekenen dat een “heropening” van Pattaya zonder nachtleven kan doorgaan vanwege zorgen over hoe het veilig kan worden geopend, willen ondernemers de mogelijkheid hebben om ideeën te presenteren aan de verantwoordelijken.

Het ‘Nightlife Sandbox”  van Pattaya zou er als volgt uit moeten zien

Ten eerste zouden alle toegangspunten tot Walking Street de 

door vrijwilligers, politie en toeristenpolitie afgesloten moeten worden, de noordzijde, soi 15, soi 16, zijsteegjes en de zuidzijde.

Wie zou het ‘Nightlife Sandbox’ gebied mogen betreden?

1. Personeel met 1 of 2 vaccins of hersteld van covid met bewijs.

2. Klanten met 2 vaccins of hersteld van covid met bewijs.

3. Voedselverkopers kunnen binnenkomen met 1 of 2 vaccins of hersteld van covid.

Iedereen zou moeten worden gecontroleerd: personeel, klanten en voedselverkopers op QR-code, Mor Prom-app en temperatuur, enz. 

Op deze manier zou iedereen in Walking Street gecontroleerd en veilig kunnen rondhuppelen.

De horecabedrijven moeten de QR-code van klanten voor een tweede keer controleren om er zeker van te zijn, géén besmette personen binnen te laten en om eventuele plaatsen waar besmettingen plaatsvinden te beperken.  

Het zou de eerste Nightlife Sandbox in zijn soort zijn die toeristen, inkomsten en positieve media-aandacht zal aantrekken.  Het doel zou zijn om toeristen te laten genieten en tegelijkertijd ondernemers een venster te geven om voor het eerst in zes maanden weer open te kunnen.  Als het op de juiste manier wordt gedaan, is er geen reden waarom de nachtlevenindustrie niet zou kunnen openen zoals andere grote industrieën met veel mensen zoals fabrieken, winkelcentra of hotels.

Als de uitgaansindustrie actief is als aanvulling op de dagattracties en toeristische plekken, zal Pattaya echt helpen om sneller terug te komen.  Het idee zou ook gemakkelijk kunnen worden geïmplementeerd in andere gebieden, zoals LK Metro, Soi 6, Tree Town en omliggende straten, Soi Boomerang, enz.

Laten we ons als ondernemers verenigen en de overheid laten zien dat we bereid zijn een oplossing te vinden binnen hun regels en wetten.  De huidige oplossing van “voor onbepaalde tijd gesloten blijven” is geen oplossing voor de lange termijn en heeft alleen veel mensen in diepe persoonlijke en financiële moeilijkheden gebracht.

Wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: TPN NEWS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!