Een Duitse man is mogelijk het vijfde bevestigde geval met apenpokken in Thailand

KHO CHANG:- De onderzoeksresultaten zijn in afwachting van de test van wat de vijfde persoon in Thailand zou kunnen zijn die is bevestigd met apenpokken, dit keer betreft het een andere Duitse man, op het eiland Koh Chang.  Net als in het eerste geval, toen een Nigeriaanse man het land ontvluchtte voordat hij in Cambodja werd betrapt, probeerde ook deze man te ontsnappen toen hem werd gevraagd zich te onderwerpen aan een apenpokken test.

De man verbleef op Koh Chang in de oostelijke provincie Trat voordat hij vrijdag naar een privéziekenhuis in het hoofddistrict werd gebracht, dit nadat hij symptomen had ervaren.  Hij had uitslag op zijn geslachtsdelen en handen, vergelijkbaar met wat een patiënt met apenpokken zou hebben, zo vertelde de directeur van het ziekenhuis in Trat.

Toen artsen vrijdag een apenpokkentest voorstelden, verzette de man zich en wilde onder géén beding hier aan mee werken, sterker nog………..hij nam de benen en vluchtte het ziekenhuis uit.

Het ziekenhuis belde direct de politie en waarschuwde hen voor een mogelijk geval van apenpokken dat op de vlucht geslagen was.

De politie speurt nu stad en land af naar de man, omdat het weigeren om zich te onderwerpen aan de verplichte test in strijd is met de Thaise wetten ter bestrijding van besmettelijke ziekten.

De details van zijn aankomst in Thailand zijn nog niet bevestigd, maar lokale ziektebestrijdingsautoriteiten hebben inmiddels wel vastgesteld dat hij Thailand is binnengekomen vanuit Frankrijk, hoewel de exacte datum onduidelijk is.  Hij werd uiteindelijk gevonden in Koh Chang en in hechtenis genomen voordat hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Trat, waar hij in isolatie zou worden geobserveerd.

Nu is hij getest op apenpokken en zijn bloedmonster is naar Bangkok gestuurd, waar artsen in het King Chulalongkorn Memorial Hospital het analyseren om te bevestigen of de man apenpokken heeft of niet.

Indien positief, zou de man het vijfde bevestigde geval van apenpokken in Thailand zijn, nadat een lokale vrouw in Bangkok vrijdag positief testte.  De derde bevestigde infectie was ook een Duitse man, een 25-jarige toerist in Phuket die op 18 juli in Thailand aankwam en later huiduitslag, koorts, blaren op zijn lichaam, gezwollen lymfeklieren en genitale uitslag kreeg.  De Thaise gezondheidsautoriteiten is de mening toegedaan dat de Duitse man apenpokken heeft opgelopen kort voordat naar Thailand reisde, en niet in het Thaise koninkrijk.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photoshop 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: Bangkok Post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!