Groot aantal waterpijpen bij restaurants in Pattaya in beslag genomen, nadat deze naar verluidt aan buitenlandse toeristen werden verkocht

PATTAYA:- De politie viel gisteren een tweetal restaurants in Nongprue binnen die met grote regelmaat illegale waterpijpen aan de man brengen. De invallen werden uitgevoerd bij de restaurants Aisha Libanon en Mo Salah & Asma Coffee Shop in Soi Marine cq. Soi 16 in de wijkgemeente Nongprue. 

De politie liet weten te hebben moeten optreden aan de hand van één door de provinciale rechtbank van Pattaya uitgevaardigd huiszoekingsbevel, omdat deze restaurants grote aantallen illegale waterpijpen (shisha’s)aan buitenlandse toeristen verkocht.

In de Mo Salah & Asma Coffee Shop werd een nog smeulende waterpijp ontdekt, terwijl op het dak van Aisha Libanon restaurant een groot aantal waterpijpen met extra apparatuur en substanties werden ontdekt. Bij de deur van de nabijgelegen winkel stond een hele collectie waterpijpen geëtaleerd.

Aanvankelijk werden alle eigendommen in beslag genomen. Twee vermeende restauranteigenaren werden opgeroepen voor ondervraging op het politiebureau van Pattaya City voor verdere juridische procedures.

Als uw nieuwsbeer wil ik opmerken dat Shisha’s óók wel Bongs genoemd in Thailand verscheidene jaren geleden als illegaal verklaard zijn, doordat overheidsfunctionarissen beweren dat dit te wijten is aan gezondheidsproblemen. Critici zeggen echter dat dit voornamelijk te wijten is aan het feit dat het gebruikte materiaal bijna allemaal illegaal wordt geïmporteerd en dat er géén tabaksbelasting wordt afgedragen, wat een doorn in het oog is, bij oppositie van sigarettenfabrikanten.

Ironisch genoeg is het roken van cannabis momenteel echter sinds begin juni gedecriminaliseerd en wordt het in heel Pattaya op grote schaal verkocht, hoewel roken in het openbaar verboden is en in theorie alleen voor medisch gebruik zou zijn.

Er wordt momenteel gewerkt aan een herziening van de wetten die cannabis toestaan, en definitieve wetten die het gebruik ervan verplicht stellen, worden nog steeds opgesteld door een parlementscommissie. Volgens Anutin Charnvirakul, vice-premier van Volksgezondheid, zal dit ontwerp naar verwachting in de komende maand voltooid worden.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photoshop 
Content: Olleke Bolleke in Oost-Thailand
Bron: TPN News

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!