Een drinkwedstrijd in Thailand voor wie het meest rijstwhisky (lao khao) achterover kan slaan krijgt veel kritiek.

BURIRAM:- Een wedstrijd voor het drinken van de Thaise rijstwhisky “Lao Khao” heeft veel kritiek gekregen van de online gemeenschap.  Om aan de wedstrijd mee te kunnen doen, moeten de deelnemers 500 baht betalen en enkele strikte regels in acht nemen.

De deelnemers beginnen te drinken van 18.00 uur tot middernacht.  De Thaise online gemeenschap is het erover eens dat dit levensbedreigend kan zijn en klinkt als een vreselijk idee.  Rijstwhisky is een veel voorkomende alcoholische drank in Thailand en is razend populair.  Dit komt door de goedkope prijs en het hoge alcoholgehalte.  Het is eigenlijk een van de moeilijkste whisky’s om te drinken, om dezelfde reden waarom het zo populair is.  

De whisky heet dus Lao Khao, wat zich vertaalt naar witte whisky.  De meeste rijstwhisky heeft een alcoholgehalte van 40 procent en kan worden gekocht in de meeste gemakswinkels in het hele land.

De beroemde Facebook-pagina met de naam “Mor Lab Panda” in het Thais plaatste op 23 september 2022 een bericht over de wedstrijd. De pagina vermeldde dat de wedstrijd een prijs van 10.000 Baht met zich meebrengt, maar dat alle deelnemers 500 baht moeten betalen om mee te doen.  

Alle deelnemers hebben op 11 oktober 2022 6 uur de tijd om zoveel mogelijk te drinken. De online community uitte onmiddellijk hun mening, vooral over hoe slecht een idee van de wedstrijd klinkt.  De periode van 6 uur non-stop drinken is levensbedreigend, laat uw nieuwsbeer wel wezen. Dit komt vooral omdat ze pure rijstwhisky drinken welke niet met een softdrink gemixt wordt.

Er zijn regels opgesteld waaronder deelnemers mogen de whisky niet overgeven of morsen.  Tijdens de wedstrijd wordt er muziek gespeeld en wordt er gezorgd voor snacks om de ervaring aangenaam te maken.  Deelnemers die het tot middernacht halen, krijgen dan een test om hun alcoholgehalte te meten.  

De persoon met het hoogste niveau wint de prijs van 10.000 THB.  Alle deelnemers moeten ook een drugstest doen voordat ze meedoen.  De online gemeenschap heeft ook opgemerkt dat de wedstrijd erg lijkt op een beroemde Thaise sage.  Dit verhaal heet “Whiskeywedstrijddag” waar twee dorpen samenkomen voor een drinkwedstrijd.  

Nu ben ik géén alcohol drinken, maar ben wel benieuwd wat vindt u als lezer van Olleke Bolleke van dit evenement dat op 11 oktober plaatsvindt?  

Zo het legaal kunnen zijn?

Olleke Bolleke in de Isaan
Illustratie: Khaosod

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!