Één dorpsbewoner uit Phetchabun stuit op één van ’s werelds zeldzaamste paddenstoelen

PHETCHABUN:- Een dorpeling die een stuk bos in de provincie Phetchabun aan het kappen was, ontdekte naar wat men beschouwd als één van ’s werelds zeldzaamste paddenstoelen, de Earthstar (Geastrum mirabile Mont).

Khun Jaroon Kiew-oon verzorgde donderdag zijn land in de buurt van het dorp Wang Cha-om toen hij vreemde, stervormige objecten uit de grond zag ontluiken.  De bloemachtige bloemen waren bruingrijs en hadden een diameter van ongeveer 3-5 centimeter.

Khun Jaroon nam eerst aan dat het bloemen waren van een gouden Spaanse kersenboom, maar realiseerde zich toen dat deze bomen niet in het gebied werden gevonden.

Toen hij een van de “bloemen” uit de grond plukte, ontdekte hij dat het sporen en wortels had.  Jaroon toonde zijn vondst aan zijn broer, die het identificeerde als een aardster – die wordt gerangschikt als een van ’s werelds 10 zeldzaamste paddenstoelensoorten.

De Earthstars worden gevonden in slechts drie andere provincies in Thailand, namelijk Nakhon Ratchasima, Nakhon Phanom en Phichit.

De bewoners van het dorp Wang Cha-om vertelden verslaggevers dat ze al meer dan 40 jaar in het gebied woonden, maar deze soort paddenstoel nog nooit eerder hadden gezien.

Earthstars zijn geclassificeerd als oneetbaar, maar zouden bij consumptie een bedwelming veroorzaken die vergelijkbaar is met dronkenschap.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel dat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!