De bloedmooie transgender die naar Thailand vluchtte riskeert uitlevering aan Maleisië Gepubliceerd op zaterdag

BANGKOK:- De toekomst van een transgender Maleisische zakenvrouw hangt aan een zijden draadje, nadat ze werd gearresteerd omdat ze Thailand illegaal was binnengekomen terwijl ze op de vlucht was voor vervolging volgens de islamitische wet in Maleisië.  

Khun Nur Sajet vluchtte uit Maleisië, waar ze wordt beschuldigd van maximaal drie jaar gevangenisstraf en een boete voor het verkleden als vrouw in 2018 tijdens een religieuze gebeurtenis.

De eigenaar van het transgendercosmeticabedrijf ontvluchtte eerder dit jaar Maleisië door Thailand illegaal binnen te komen.  Ze werd eerder in september gearresteerd voor de illegale binnenkomst en schuldig bevonden door de rechtbank, maar op borgtocht vrijgelaten.  Normaal gesproken zou ze worden uitgezet, maar mensenrechtenorganisaties dringen erop aan dat ze in Thailand mag blijven.

De Maleisische recherche drong er bij Sajet op aan terug te keren naar het land om een aanklacht tegen haar in te dienen.  Ze beschuldigden haar bovendien van het hinderen en bedreigen van een ambtenaar.  Het ministerie van Buitenlandse Zaken, het kantoor van de procureur-generaal en de politie twijfelen om de transgender uit te leveren aan Maleisië voor strafrechtelijke vervolging.

Een woordvoerder van het Thaise ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat ze de situatie aan het evalueren waren en dat ze een beslissing zouden nemen op basis van de Thaise wet en humanitaire principes.  Één onderzoeker bij Human Rights Watch waarschuwt dat haar deportatie haar in gevaar zou brengen, en benadrukt discriminatie en slechte behandeling van transgenders in Maleisië.

“De vervolging in Maleisië is gebaseerd op haar genderidentiteit, dus er is al voldoende grond voor haar bescherming volgens internationale normen.”

Maleisië verbiedt handelingen van hetzelfde geslacht en heeft onlangs de beperkingen tegen de LGBTQ-gemeenschap aangescherpt.  Een taskforce van de regering heeft onlangs in juni voorgesteld om de islamitische wet te wijzigen om actie te kunnen ondernemen tegen mensen die de LHBTQ-levensstijl op sociale media promoten, omdat dit als een belediging voor de islam beschouwt wordt.

Maleisië, een moslimland, heeft een duidelijk rechtssysteem dat op twee niveaus werkt, met de standaard overheidswetten naast een afzonderlijke reeks islamitische wetten die gezins- en criminele kwesties aanpakken die worden toegepast op moslims in het land.

De lezers  worden dringend verzocht geen opmerkingen in te dienen die juridische geschillen kunnen veroorzaken, waaronder lasterlijk, vulgair of gewelddadig taalgebruik, verkeerd gespelde namen,  citaten zonder bron of iets dat kritisch wordt geacht over de monarchie te plaatsen.

Informatie en bron
Illustraties: Juiceonline.com 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: 

Eén gedachte over “De bloedmooie transgender die naar Thailand vluchtte riskeert uitlevering aan Maleisië Gepubliceerd op zaterdag”

  1. Dit is nu een voorbeeld van een vluchtelinge laat ze naar nederland komen, geen probleem zou ik zeggen.
    Kan ze samen werken met Nikki de Jager ze zullen goed bijmekaar passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!