Een dode in giftige vagevuur van Bang Phli, schade méér dan 700 miljoen Baht

~DE GEZONDHEID IS EEN MENS GROOTSTE SCHAT~
(Gezondheid is het belangrijkste wat er bestaat)

SAMUT PRAKAN:- De enorme brand ten gevolge van een vernietigende explosie bij Ming Din Chemicals, een Taiwanese schuim- en plasticpelletsfabriek in het Bang Phli Yai-gebied van Samut Prakan, was gisteravond om 19.00 uur nog steeds niet volledig geblust.

De brand, die s’morgens omstreeks 3 uur werd aangewakkerd door een explosie, heeft een 18-jarige Thaise reddingsmedewerker gedood die struikelde en viel terwijl hij op de vlucht sloeg en bijna 60 anderen verwondde.  De schade wordt tot nu toe geschat op 700 miljoen baht. De onderzoekers moeten nog bepalen wat de explosie heeft veroorzaakt.

De bewoners in de straal van 5 kilometer van de brand hebben de opdracht gekregen om uit de buurt te blijven vanwege giftige rook.  Meer dan 10 soorten chemicaliën, waaronder styreenmonomeer, een chemische precursor voor schuim, en polystyreen dat styreen en benzeen produceert bij blootstelling aan hoge hitte, bevinden zich in de dampen.  Benzeen is een giftige stof en blijkt kankerverwekkend te zijn, en blootstelling kan duizeligheid, misselijkheid, bewusteloosheid en hartkloppingen veroorzaken.  

‘Langdurige inademing kan leiden tot leukemie,

De fabriek had in 1989 een vergunning gekregen om activiteiten op te zetten in Soi Kin Kaew 21, toen er geen woningen in het gebied waren.  Maar sindsdien zijn er in het gebied veel woonwijken gebouwd.

Ondertussen zei Prakob Vivitjinda, directeur-generaal van het Department of Industrial Works, dat een tweede tank in de fabriek slechts 20.000 liter chemicaliën bevat, en niet 500.000 liter zoals eerder gemeld.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Centraal Thailand
Bron: The Nation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!