Een controversiële Tambon administratie organisatie in de provincie Samut Prakan komt voor de tweede keer met een peperduur plan

SAMUT PRAKAN:- De administratieve organisatie van Racha Thewa Tambon (TAO) in de provincie Samut Prakan bevindt zich opnieuw in het oog van een storm over een andere controversiële aankoop.

Het TAO van Racha Thewa opende de mogelijkheid voor  elektronische biedingen voor de aankoop  van 720 straatlantaarns op zonne-energie, met een gemiddelde prijs van ongeveer 68,27 miljoen baht, of 94.821 baht per stuk.

De biedingsspecificatie vereist dat elk van de straatlantaarns wordt bekroond met een sculptuur van Kinnari, de mythische half-vogel, half-vrouw.

De Anti-Corruption Organization of Thailand (ACT) schat dat sinds 2013 de Kinnari-lantaarnpalen van Racha Thewa TAO bijna 1 miljard baht hebben gekost.

Gisteren meldde de Facebook -groep “Watchdog ACT”op haar pagina dat de resultaten van Racha Thewa TAO’s e-bidding voor de nieuwe set Kinnari-lantaarnpalen op 11 maart bekend zouden worden gemaakt.

 “Dit is de tweede keer dat ze dit flikken, we moeten dit nieuwe aankoopproject nauwlettend in de gaten houden’, schreef de Watchdog ACT in zijn Facebook-bericht.

Vorig jaar werd de Racha Thewa TAO ervan beschuldigd te veel betaald te hebben voor de aankoop van 6.773 Kinnari-palen op zonne-energie – die 642,6 miljoen baht of 94.884 baht per stuk kosten – tussen 2019 en 2021.

De controversiële aankoop kwam onder toezicht van de National Anti-Corruption Commission, hoewel de leidinggevenden van de Racha Thewa TAO elke onregelmatigheid of afwijking van de regelgeving ontkenden.

Slechts één bedrijf was betrokken bij de aanschaf en installatie van die decoratieve palen langs de straten in veel gebieden onder de jurisdictie van het BTB.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!