De grens van Ranong hardstikke druk te midden van een sterke toename van de vraag naar goederen uit Myanmar

RANONG:- De export van Thailand naar Myanmar is na het militaire conflict tussen Rusland en Oekraïne via de zuidelijke provincie Ranong flink toegenomen.

Khun Nit Ouitekkeng, de plv. voorzitter van de Kamer van Koophandel Ranong, liet weten dat de grenshandel tussen de provincie en de stad Kawthoung in Myanmar actiever werd naarmate de oorlog tussen Rusland en Oekraïne een wereldwijde economische impact dreigde te hebben.

Er komen steeds bestellingen voor consumentenproducten en noodzakelijke goederen kwamen van de andere kant van de grens, zei hij.

Bij de grenscontrolepost van Ranong vormen de vrachtwagens een lange rij, wachtend om het westelijke buurland over te steken.

De provincie Ranong levert voornamelijk producten vanuit Thailand naar het midden van Myanmar. Cement en bouwmaterialen hebben volgens Nit een toename gezien in bestellingen uit Myanmar, naast consumentenproducten.

Hij zei dat er bezorgdheid leek te bestaan ​​dat naast het politieke geweld in Myanmar en de Covid19 pandemie, het laatste conflict zou kunnen leiden tot een tekort aan goederen.

Producten uit Thailand waar veel vraag naar is in Myanmar zijn: brandstof en smeermiddelen, stalen buizen, cement, metalen producten, visnetten en energiedrankjes.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Centraal-Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!