Bijna de helft van de bevolking van Bangkok is zwaarlijvig, blijkt uit een landelijk onderzoek

THAILAND:- Ongeveer 30 procent van de Thaise bevolking – of meer dan 20 miljoen mensen – lijdt aan zwaarlijvigheid, en het probleem verergert bij kinderen en tieners, waarschuwde een deskundige gisteren.

Professor Dr. Sanit Wichansawakun, een docent aan de Clinical Nutrition Division van de Faculteit der Geneeskunde van Thammasat Universiteit , zei dat uit een landelijk onderzoek tussen 2019 en 2020 bleek dat 42,2 procent van de Thais van 15 jaar en ouder zwaarlijvig is, terwijl 39,4 procent enkel een dikke buik had.

Maar de hoofdstad Bangkok heeft het hoogste percentage mensen met obesitas namelijk 47 procent – en maar liefst 65,3 procent van de vrouwen in de stad bleek een dikke buik te hebben, zo toonde het onderzoek aan.

“Het probleem verhoogt het risico op niet-overdraagbare ziekten [NCD’s] zoals diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte, hartaandoeningen en kanker”, zei Sanit tijdens een paneldiscussie in het Miracle Grand Convention Hotel.

De bijeenkomst werd gehouden als onderdeel van een campagne genaamd “World Obesity Day: Everyone Needs to Act”.

De organisatoren waren het Bureau of Non-Communicable Diseases van het Ministerie van Volksgezondheid, de Association of Thai NCD Alliance, het Royal College of Paediatricians en de Thai Health Promotion Foundation.

De Wereld Obesitas Dag wordt wereldwijd vandaag op 4 maart gevierd.

Professor Dr. Ladda Mo-suwan, een uitvoerend lid van de Association of Thai NCD Alliance, zei dat obesitas ook een grote groep Thaise baby’s onder de vijf jaar trof.  In 1992 bleek dat 9,2 procent van de zuigelingen in deze leeftijdsgroep dik was, tegen 8,8 procent een jaar eerder.

Maar liefst 12,4 procent van de kinderen van 6-14 jaar had vorig jaar zwaarlijvigheid, tegen 11,7 procent in 2018, zei ze.

De arts waarschuwde dat zwaarlijvigheid bij mensen op jonge leeftijd hun risico op NCD’s vier keer zo groot zou maken als bij mensen zonder gewichtsprobleem.  Ze suggereerde minder snoep en vettig voedsel te eten, evenals voldoende beweging.

We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik.

Informatie en bron
Illustraties:  The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: The Nation 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leave the field below empty!