Een boost voor de toeristenindustrie van Thailand nu China vluchten naar het land van de glimlach hervat 

BEIJING:- Thailand heeft een nieuwe impuls aan zijn toeristenindustrie gegeven nadat China gisteren zijn zegen gaf om de vluchten tussen de twee Aziatische landen te hervatten.

De geleidelijke opheffing van de Covid19 beperkingen, het schrappen van de Thailand Pass en de versoepeling van het dragen van mondkapjes zijn allemaal zeer welkom geheten nu Thailand terugvecht tegen twee moeilijke pandemische jaren.  En de verwelkoming van Chinese toeristen zal de Thaise economie opnieuw een duwtje in de rug geven.

De Burgerluchtvaartadministratie van China heeft voor het eerst sinds het uitbreken van de pandemie meer dan 2 jaar geleden toestemming gegeven voor 2 vluchten per week.

Verschillende Chinese steden hebben onlangs het quarantainebeleid voor internationale aankomsten versoepeld.  Veel inkomende reizigers worden geconfronteerd met een quarantaine van 7 dagen, minder dan de 14 dagen, hoewel sommige steden een quarantainebeleid van 7+ 7 hebben.

Bezoekers zullen worden onderworpen aan 5 nucleïnezuurtesten tijdens hun centrale quarantaineperiode, waarbij zowel monsters van neus- als keeluitstrijkjes nodig zijn op de laatste dag.  Als alle resultaten negatief zijn, ondergaan ze een thuisquarantaine van 7 dagen, waarbij drie nucleïnezuurtests nodig zijn.  De maatregelen worden opgeheven als alle testresultaten negatief zijn.

Maar het is de moeite waard om dit te controleren voordat reizigers vliegen, wat denkt als trouwe lezer van Olleke Bolleke in Thailand hiervan?

Olleke Bolleke in Thailand 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!