De tankstations in Thailand zijn begonnen met verkoop van prijscrisis hapje van 25 baht voor een rijstcurry

THAILAND:- Gisteren is er een  project voor de verkoop van rijst met curry voor 25 baht per gerecht van start gegaan om mensen te helpen die het hoofd moeten bieden aan de stijgende voedselprijzen, zo maakte de Thaise restaurant vereniging, het TRA, bekend.

Het project gaat van start bij PT-tankstations in Bangkok en de omliggende gebieden met medewerking van verschillende partners, zo vertelde de voorzitter van het TRA, Khun  Thaniwan Kulmongkol.

Ze voegde eraan toe dat de vereniging ook richtlijnen heeft voor restaurants om de impact van stijgende kosten voor ingrediënten en vloeibaar petroleumgas (LPG) te verzachten.

“Er zullen passende richtlijnen worden overwogen om kleine restaurantexploitanten te helpen, zodat alle partijen naast elkaar kunnen bestaan”, zei ze zonder verder in detail te treden.

Het kabinet heeft vorige ingestemd met een geleidelijke prijsverhoging voor LPG van de huidige 363 baht per cilinder van 15 kilo naar 408 baht.  Tussen 1 juli en 30 september wordt de prijs drie keer verhoogd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Bangkok
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!