Een bijna uitgestorven krabsoort ontdekt in een wildreservaat in Noord-Thailand ontdekt

PHETCHABUN:- Medewerkers van nationale parken Thailand, afdeling fauna en flora heeft de ontdekking aangekondigd van een tweede bijna uitgestorven soort zoetwaterschaaldieren, officieel genaamd “Indochinamon Bhumibol”. Het schaaldier werd in het Wang Pong-Chon Daen Game Reserve in de noordelijke provincie Phetchabun ontdekt.

Khun Suphakorn Intharaprasit, hoofd van het jachtgebied, zei vandaag dat de boswachters de krab tijdens hun routinematige patrouille in het bos tegenkwamen.

In september vorig jaar werd in hetzelfde gebied nog een krab van dezelfde soort gevonden.  September wordt beschouwd als hun broedseizoen.

De krabsoort, waarvan wordt aangenomen dat het de grootste zoetwaterkrab is die ooit in Thailand is gevonden, werd later door experts bevestigd als de Indochinamon Bhumibol-krab, afkomstig uit de bossen van de provincies Phetchabun en Chaiyaphum.

Het werd voor het eerst gevonden in Phu Luang, provincie Loei, in 1976.  De officiële naam werd haar in 2000 gegeven met toestemming van wijlen koning Bhumibol.

Deze krabsoort werd vroeger gevonden in de stromen van de bossen, maar hun populatie is drastisch afgenomen, waardoor ze tegenwoordig zeldzaam zijn als gevolg van overbejaging door mensen en watervervuiling. De krab is donkerbruin, paars en oranje van kleur.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Thai PBS World 
Content: Olleke Bolleke in Noord-Thailand 
Bron: Thai PBS World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!