Een afvalfabriek in Rayong moet dokken omdat het naar verluidt landbouwgrond hebben verontreinigd

~REGIONIEUWS~

RAYONG:- Volgens het Thaise departement van milieu, afgekort het PCD geheten, moeten de eigenaren van een fabriek in Rayong waaruit naar verluidt zware metalen in de omliggende landbouwgronden en waterwegen zijn gelekt, meer dan 1,3 miljard baht betalen.  

De autoriteiten hadden tegen de fabriek Win Process Co. Ltd.  onderzocht in Ban Khai County No. 4 Village na klachten dat het bedrijf giftig afvalwater en geuren uitstootte,aldus de directeur van het PCD, Khun Atthaphon Charoenchansa.  

Inwoners van het nabijgelegen dorp Nong Phawa hebben al een rechtszaak aangespannen tegen het bedrijf in Rayong Court.  Bij inspectie van de PCD in oktober 2020 bleek dat er er in en buiten de fabriek gevaarlijke stoffen hadden opgeslagen. 

De fabriek is een faciliteit voor het verwerken en recyclen van gevaarlijk afval.  De putten van de fabriek waren erg zuur en verontreinigd met zware metalen die in de omgeving waren gelekt.  Als gevolg hiervan was het oppervlaktewater bij de fabriek hoog in zuurgraad en verontreiniging met zware metalen.  Dit geeft aan dat de fabriek afval heeft geloosd. 

Volgens de PCD moet de vergoeding dekken: 

1. Inkomensverlies voor omwonenden van 47 miljoen baht.
2. De Administratieve Organisatie van de Kantonrechter Bangbut kan geen gebruik maken van lokale natuurlijke hulpbronnen.  
3. Milieusaneringskosten van 1,32 miljard baht.  

De vordering tot schadevergoeding dient binnen 15 dagen te worden ingediend.  Als het bedrijf de claim weigert of negeert, zal de PCD juridische stappen ondernemen en een rechtszaak aanspannen bij de burgerlijke rechtbank.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft. We moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik, mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: The Nation 
Content: Olleke Bolleke in Oost Thailand
Bron: The Nation 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!