Echtpaar in verband met vermiste peuter in Chiang Mai aangehouden

CHIANG MAI:- In de vermissingszaak van een peuter, welke zich afgelopen zondag in de provincie Chiang Mai voordeed, is een echtpaar aangehouden en worden momenteel door de politie vastgehouden voor verhoor in verband met de huiszoeking.

Een 44-jarige man, die een buurman is van de vader van het vermiste meisje, en zijn vrouw zijn apart verhoord door de politie.  Na de ondervraging werd het paar aangehouden op beschuldiging van illegale binnenkomst.  De zoektocht naar het meisje dat bekend staat als ‘Gina’ is voortgezet, nadat ze gisteravond kort was geschorst.  Meerdere politiediensten en mensen zijn op zoek naar het meisje, waaronder politie, grenspolitie, vrijwilligers en dorpelingen.  Er zijn ook hittezoekende drones en speurhonden ingezet om de peuter te vinden

Duikers en een reddingseenheid hebben gisteren ook een vijver bij het dorp doorzocht.  Van Gina hebben ze geen sporen gevonden, zo verklaarde het dorpshoofd.  Het dorpshoofd denkt dat iemand het kind heeft ontvoerd dat het gezin kende.  Het dorpshoofd voegt eraan toe dat Gina gewoonlijk niet toestond dat vreemden haar omhelsden.  De politie denkt dat het kind verdwaald is in het bos en heeft camerabeelden langs de weg, die Mae Taeng verbindt met de districten van Chiang Dao, bekeken om auto’s te controleren die op zondag tussen 10.00 en 19.00 uur reden.

The Mirror Foundation, die helpt bij het zoeken naar vermiste kinderen in Thailand, plaatste op Facebook om te zeggen dat Gina’s familie onlangs naar het dorp Ban Huay Fak Dab is verhuisd en dat niet iedereen in het dorp hen misschien kent.  Ze voegen eraan toe dat het dorp afgelegen ligt en wordt omringd door bergen en bossen, wat ver van de gemeente van het district ligt, maar er rijden soms auto’s door het dorp.  

The Mirror Foundation verklaarde ook dat ongeveer 4 jaar geleden een 2-jarig kind uit hun huis in Chiang Mai verdween en sindsdien niet meer is gezien.

Gina verdween ergens tussen 18 en 19 uur afgelopen zondagavond.  De moeder was aan het koken en de vader zette op dat moment het vuilnis buiten.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Noord Thailand
Bron: Thai PBS world 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!