De kustplaats HUA HIN is “niet klaar” om in oktober voor het toerisme heropent te worden

HUA HIN:- De bedrijven en lokale gemeenschappen in Hua Hin zijn volgens de Kamer van Koophandel van Prachuap Khiri Khan niet klaar om volgende maand weer open te gaan voor het toerisme, uit angst dat het dezelfde fout zou kunnen maken als het sandbox-programma van Phuket.

Het district stelde aanvankelijk een tijdlijn vast om zijn toeristische bedrijven opnieuw op te starten om volgende maand toeristen zonder quarantainevereisten te ontvangen. De Kamer van Koophandel betwijfelt echter ernstig of het plan doorgang kan vinden.

Khun Niphon Suwannawa,adviseur van de Kamer van Koophandel, vertelde dat de kustplaats Hua Hin volgende maand niet klaar zal zijn om weer aan de slag te gaan, omdat veel lokale bewoners de wil niet hadden om mee te doen aan de heropening.

Ook hebben de meeste hotels en restaurants meer tijd en geld nodig om hun activiteiten aan te passen aan de strengere eisen en normen op het gebied van de volksgezondheid, terwijl overheidsinstanties in de problemen kunnen komen bij de handhaving van de pandemiepreventieregels.

Hij vertelde dat het district bezorgd was dat bij het haastig heropen, fouten zou kunnen volgen zoals het geval was bij het Phuket-sandboxprogramma dat in juli werd gelanceerd om volledig gevaccineerde buitenlandse bezoekers naar de eilandprovincie te verwelkomen.

Ondanks strenge afschrikkende maatregelen heeft het eiland dagelijks veel besmettingen geregistreerd.

Khun Niphon voegde eraan toe dat de provincie Prachuap Khiri Khan een lange grens van meer dan 200 kilometer met Myanmar deelde, wat de kans vergroot dat illegale migranten het land binnenglippen om in ananasfabrieken of op bouwplaatsen te werken.  Sommigen van hen kunnen het virus dragen en overdragen.

“De heropening moet worden uitgesteld totdat we er werkelijk klaar voor zijn”, zei hij.

De hervatting van het toerisme zou moeten doorgaan als en wanneer Hua Hin naadloos kan aansluiten op toeristische bestemmingen in het district Pran Buri en het district Cha-am in Phetchaburi.

In het laatste kwartaal van dit jaar werd geschat dat een heropening van het toerisme ongeveer 1,2 miljard baht zou opleveren voor de lokale economie.  Echter, khun Niphon beweerde nu dat het doel nu verre van haalbaar leek.

Sommige landen hebben reisadviezen uitgegeven voor hun burgers die een bezoek aan Thailand plannen in het licht van de hoge dagelijkse Covid-19-caseloads.  Bovendien vereiste de zware prevalentie van het virus die werd gemeld in Bangkok en provincies op weg naar Hua Hin strikte maatregelen voor het toezicht op de volksgezondheid, wat het reizen naar deze kustplaats zou kunnen belemmeren.

Hij zei dat meer vaccinaties in orde waren, omdat de risico’s van nieuwe virusstammen een potentiële bedreiging vormen.

Ondertussen liet Khun Udom Srimahachota, vice-president van de Thai Hotels Association weten, dat hij niet wilde dat Hua Hin met hetzelfde probleem werd geconfronteerd als het sandbox-programma van Phuket.

 Als er in Hua Hin beperkingen zouden moeten worden opgelegd om een ​​toename van nieuwe infecties te beteugelen, zoals Phuket heeft gedaan, dan zou het district worden gemeden door Thaise toeristen die 75% van de bezoekers van Hua Hin uitmaken, zo voegde Khun Udom eraan toe.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: Bangkok Post

Eén gedachte over “De kustplaats HUA HIN is “niet klaar” om in oktober voor het toerisme heropent te worden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!