Echtpaar in Isaan gebruikte een huis en tuin printer om bankbiljetten van 100 baht na te maken

~EEN STUIVERTJE KAN RAAR ROLLEN~
Onverwachte ontwikkelingen)

UBON RATCHATHANI:- Een getrouwd stel uit het noordoosten van Thailand is betrapt op het vervalsen van biljetten van 100 baht. Ze hadden een normale printer met inkt van goede kwaliteit gebruikt nadat ze afbeeldingen van internet hadden gedownload.

Met dank aan Daily News voor de foto waarop de 30-jarige Khun Suphansa en haar 29-jarige echtgenoot, Khun Wa te zien zijn bij hun thuiswerk.

Vervolgens stopten ze het nepgeld in online oplaadautomaten om tegoed in een elektronische portemonnee te krijgen. Dit geld werd vervolgens aan gamespelers en gokkers doorverkocht 

De Thaise bankautomaten kunnen alleen valse rekeningen van 1000 en 500 baht detecteren, kleinere coupures worden dus niet gedetecteerd.

Dit kopieerzaakje kwam aan het rollen nadat de Thaise technische politie te horen kreeg dat mensen in het noordoosten van Sisaket, Ubon Ratchathani en Yasothon valse bankbiljetten gebruikten.

Het echtpaar komt uit Ubon Ratchathani werd gearresteerd nadat een arrestatiebevel was uitgevaardigd in het Kantharalak-district van Sisaket.

De reporters van Daily News merkte op dat dit niet het eerste voorval was waarbij misbruik worden gemaakt van de geld inname machines die in het Thais “tuu bun term” worden genoemd.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken streng naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: DailyNews 
Vertaling: Olleke Bolleke in de Isaan
Bron: DailyNews.com

Eén gedachte over “Echtpaar in Isaan gebruikte een huis en tuin printer om bankbiljetten van 100 baht na te maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!