Duizenden Thaise mensen trokken gisteren naar het geestenhuisje van een 30 jaar geleden gestorven Morlam-zangeres in de Isaan

KALASIN:- Gisteren verzamelden zich meer dan 2.000 mensen bij het geestenhuisje van de beroemde Morlam-zangeres Honey Sri-isan in de provincie Kalasin, in het noordoosten van Thailand, om mee te doen aan een loterij georganiseerd door een 16-jarige zangeres van wie fans geloven dat ze de herboren ziel van Honey Sri-isan in zich draagt. 

De Morlam-zangeres, kwam in 1992 bij een auto-ongeluk.  Gisteren trad dec 16-jarige Ung-ing Petchbanpaeng, een nieuwkomer in de Morlam-scene, op bij het geestenhuisje van Mae Honey (“Moederhoning”) en trok de nummers (6, 2, 5) voor de aanstaande nationale loterijtrekking van morgen, 16 maart.

Gisteren trad Khun Ung-ing voor de derde keer op bij het heiligdom van Mother Honey en trok een 4 kilometer lange rij auto’s aan.  Fans zeggen dat Khun Ung-ing, die ook in de provincie Kalasin is geboren, de lotnummers voor de laatste twee trekkingen correct had voorspeld.  

De biologische oudere zus van van Mae Honey woonde het evenement bij en omhelsde Ung-ing terwijl de tranen over haar wangen stroomden.  Ung-ing is in korte tijd tot succes gestegen nadat haar zangtalent werd opgemerkt door Morlam-ster Jo Yomanil, die haar uitnodigde om lid te worden van de beroemde Morlam-groep Sao Noi Petchbanpaeng.

De muziekvideo’s van Ung-ing worden inmiddels miljoenen keren bekeken.  Ung-ing heeft vanmorgen een nieuw nummer “Luak Kao Saa Ai” (เลือกเขาสาอ้าย) uitgebracht, dat momenteel de #1 meest populaire video op YouTube in Thailand is.  

De op een na meest bekeken video in Thailand is een bijna twee uur durende livestream van het evenement van gisteren in Mother Honey’s Shrine.  Het nummer “Horb Fan Ma Lang Han” (หอบฝันหลังฺฮ้าน), dat Ung-ing een maand geleden uitbracht, is al 7,3 miljoen keer bekeken.

Fans schrijven de prachtige stem, schoonheid en roem van Ung-ing toe aan de krachtige geest van Honey Sri-Isan, die volgens hen is gereïncarneerd in Ung-ing.  Mother Honey — haar echte naam is Supin Hemwichit —  werd geboren op 22 oktober 1971 in het district Kamalasai in Kalasin.  Ze nam twee succesvolle albums op, “Nam Ta Lon Bön Thee Non” (น้ำตาหล่นบนที่นอน) en “Won Phee Mee Rak Dieaw” (วอนพี่มีรักี).  De carrière van Honey Sri-Isan duurde slechts twee jaar en eindigde abrupt op 25 februari 1992, op 20-jarige leeftijd, toen ze omkwam bij een auto-ongeluk op weg naar huis van een optreden in het district Prang Ku.

De Morlam-zangeres Mae Honey stierf om 04.20 uur op Sisaket op Ubon Ratchathani Highway 226 in het subdistrict Nong Kaeo, waar fans na haar dood hun heiligdom bouwden.  Het heiligdom organiseert elk jaar Morlam-optredens op de sterfdag van Mother Honey.

Olleke Bolleke in de Isaan 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!