BREAKING NEWS | Politieagent in Bangkok draait door en schiet met zijn pistool in wilde weg

BANGKOK:- In de wijk Sai Mai in Bangkok is één politieagent volledig doorgedraaid, zijn omgeving beweerd dat de man geestesziekte is. De melding werd gisteren vanuit het Bann Mong Kon-gebied van Soi Jirama-korn in de hoofdstad gedaan. De dienders van het politiebureau van Sai Mai werden onmiddelijk naar het gebied gedirigeerd om het gebouw waar de man zich bevindt, te omsingelen.

Pogingen om met de man in gesprek te komen zijn volgens Thaise media op niets uitgelopen, onderwijl Kolonel Rangsan Sornsing, hoofdinspecteur van het politieke bureau van Sai Mai weten, dat hij niet wist dat de doorgedraaide agent een psychisch probleem had.

“Op dit moment heeft de politie het gebied afgezet en proberen de man over te halen om zich over te geven.  

Deze ochtend werden opnieuw schoten gelost. Een politieagent buiten op straat werd door een kogel op zijn helm geraakt, maar bleef ongedeerd.

De omsingeling van het gebouw door de politie was in zijn tweede dag. Deze morgen rond 02:30 uur vuurden agenten van de Intharat-taskforce ongeveer 20 traangasgranaten het gebouw in.

Om 05.05 uur konden de taskforce politiecommando’s een ladder naar het balkon op de tweede verdieping plaatsen, waarna er zgn. stungranaten het huis werden ingegooid.

De onderhandelingen gingen door terwijl de politie luitenant-kolonel Kittikarn probeerde over te halen om met opgeheven armen het huis uit te lopen, maar er kwam geen reactie. Om 10.57 uur stemde luitenant-kolonel Kittikarn er naar verluidt mee in gesprekken te voeren via de mobiele telefoon en vroeg hij om sigaretten 

Om 11.25 uur meldde het televisienieuws dat de politie de eerste verdieping van het huis was binnengedrongen.

De agent zou dinsdag en afgelopen nacht meer dan 50 geweerschoten hebben afgevuurd.

Deze reportage is in ontwikkeling 

Olleke Bolleke in Bangkok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!