Duizenden passagiers stappen in het vliegtuig nadat eerder deze week de beperkingen werden opgeheven

BANGKOK:- Duizenden passagiers stroomden naar luchthavens in het hele land om te reizen nadat de vergrendelingsmaatregelen eerder deze week door de regering waren versoepeld, aldus het ministerie van Transport.

Het ministerie meldde dat meer dan 7.000 passagie naar 14 heropende luchthavens in het hele land waren gereisd om aan boord te gaan van ongeveer 130 vluchten nadat het administratief centrum voor de Covid19 beheersing, het CCSA afsluiting had versoepeld.

Volgens het ministerie gingen meer dan 2.000 Thais aan boord van 14 vluchten op zeven luchthavens onder het Department of Airports en bijna 4.500 passagiers reisden via zes luchthavens onder de Airports of Thailand.

Véél vluchten werden naar verluidt geannuleerd nadat Phuket had besloten om pas woensdag weer open te gaan voor Thaise bezoekers.

Khun Thanee Chuangchoo, directeur van Phuket Airport, zei dat de provincie de heropening voor lokale bezoekers heeft opgeschort nadat een nieuwe cluster was gevonden onder migranten uit Myanmar die Phuket binnendrongen.

De eilandprovincie zag nieuwe dagelijkse gevallen stijgen van twee naar 200, zei hij, en merkte op dat Phuket naar verwachting vanaf vandaag 8 september weer open gaat voor Thaise bezoekers.

Ondertussen heeft Thai Air Asia laten weten dat het vanaf 11 binnenlandse vluchten zal hervatten nadat de Civil Aviation Authority of Thailand de reisbeperkingen had versoepeld.

De luchtvaartmaatschappij zei echter dat het passagiers die geen mondkapjes dragen niet toestaat aan boord van vluchten te gaan om Covid19 virusoverdrachten aan boord te voorkomen.

Thai Air Asia zei dat de stap in overeenstemming is met de aanbevelingen van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention en de Wereldgezondheidsorganisatie.

Het kondigde ook aan dat de luchtvaartmaatschappij zal overwegen om passagiers te verbieden die geen goede mondkapjes dragen.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u vertaald heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Zuidwest Thailand
Bron: Chaingmaione

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!