Duizenden motorfietsen in beslag genomen bij wegraces in Thailand

BANGKOK:- Er zijn méér dan 19.000 motorfietsen en méér dan 100 auto’s in beslag genomen en 922 mensen gearresteerd terwijl een recentelijk tiendaags landelijk optreden tegen wegraces, zo maakte de plv.  politiechef generaal Damrongsak Kittiprapat aan de pers bekend.

Generaal Damrongsak, hoofd van het Centrum voor bestrijding van illegale races op de openbare weg, zei dat de operatie van in de periode van 11 tot 20 november werd uitgevoerd in gebieden onder de jurisdictie van het Metropolitan Police Bureau en de provinciale politieregio’s 1-9.

Hij zei dat 922 mensen waren gearresteerd voor racen of roekeloos rijden op de openbare weg en dat hun ouders of voogden, 2.575 in totaal, waren beboet.

In totaal werden 26.670 winkels die voertuigen modificeren en uitrusting verkopen voor modificaties doorzocht en werden 3.382 illegaal aangepaste uitlaatsystemen in beslag genomen.  Tegen 182 van de winkels zijn juridische stappen ondernomen.

De politie nam tijdens de operatie in totaal 19.046 motorfietsen en 18 auto’s in beslag, zei hij.

Dertien websitebeheerders werden beschuldigd van het ondersteunen van illegale races.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Photosstock 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Bangkok Post 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!