Vrouw moet bijna 70.000 baht belasting voor haar eigen handtas op de luchthaven Bangkok betalen

SAMUT PRAKAN:- Een Thaise vrouw uit Pattaya kookte van woedend en liet dat overduidelijk op Facebook weten, nadat ze bijna 70.000 baht aan douanerechten moest betalen voor de designer handtasje die ze gebruikte.

Ze plaatste een foto van het item samen met een douanebon van 68.929 baht. Ze kreunde en steunde over wat Sanook een ‘wrede belasting’ noemde en vroeg waarom de autoriteiten mensen met namaakartikelen niet volgden.

Waarom richtten ze zich op individuen die echte tassen gebruikten om hun persoonlijke bezittingen mee te nemen?  

Ze onderging het probleem op Suvarnabhumi Airport. De reacties op het facebook bericht gaven aan dat veel mensen de regels hadden overtreden.

Tassen met een waarde van 20.000 baht of meer kunnen worden belast, zelfs als ze worden gebruikt om persoonlijke spullen te vervoeren en niet bedoeld zijn voor verkoop.  Zeker als ze er nieuw uitzien.

Ook goederen onder de 20.000 baht kunnen ook worden belast als wordt besloten dat ze commercieel zullen worden verkocht.

Voor tassen (20%), horloges (5%), cosmetica (30%) en riemen (30%) gelden andere tarieven en 7% btw.

Wees vriendelijk en reageer beleefd op het artikel wat Olleke Bolleke voor u in de media gelezen heeft, wij moedigen toevoeging van uw reactie op deze content aan, maar kijken wel naar taalgebruik. Mocht u een foutje menen te zien of heeft u een tip!, mail uw nieuwsbeer even, hij zal u dankbaar zijn.

Informatie en bron
Illustraties: Sanook News 
Content: Olleke Bolleke in Thailand
Bron: Sanook News 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leave the field below empty!